Boğaziçi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen yurttaşlardan 4’ü tutuklandı, 2 kişi için ise ‘ev hapsi’ kararı çıktı. Direniş nedeniyle tutuklananların sayısı toplamda 8'e yükseldi.

Boğaziçi eylemlerine katılan 4 kişi tutuklandı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasının ardından başlayan direniş kapsamında gerçekleşen protestolara katılan 4 kişi daha tutuklandı. 2 kişinin ise ev hapsinde tutulmasına karar verildi.

Geçen salı günü Kadıköy’de düzenlenen eylemde gözaltına alınan 6 kişi, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.

Yurttaşların Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde Nöbetçi Sulh Ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı. Hakimlik, sorgular sonucu 4 kişinin tutuklanmasına hükmederken 2 kişinin ise ev hapsine karar verdi.

Son kararlarla birlikte Boğaziçi direnişinde tutuklananların sayısı 8'e yükseldi. Toplamda 24 kişi için de ev hapsi kararı verildi.

‘BİR GÜN BİLE HAPİS YATMAZLAR’

Anadolu Adliyesi’nde bulunan CHP’nin hukukçu milletvekillerinden Sera Kadıgil, Twitter’dan yaptığı paylaşımda yurttaşlara ‘toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet’, ‘görevi yaptırmama’ ve ‘kamu malına zarar’ gibi suçlamaların yöneltildiğini belirterek, “Üst sınırdan ceza alsa bir gün hapis yatmayacak kişiler tutuklandı” yorumunda bulundu.