Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri atanan yeni rektörü protesto etmek için eylemlerine devam ederken, eyleme katılanlara "2911 sayılı Kanun'a muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri gerekçesiyle eş zamanlı operasyon yapıldı; 36 kişi gözaltına alındı. Ev baskınlarına uzun namlulu silahlar kullanan özel harekat polislerinin katılması dikkat çekti. Öte yandan polis, Okmeydanı'nda lise öğrencisinin de yaşadığı bir eve yanlışlıkla baskın yaptı.

Boğaziçi eylemlerine yönelik operasyonlar sürüyor: Uzun namlulu silahlarla ev baskınları yapıldı

HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP’li Melih Bulu'nun ataması ile başlayan protestolar devam ederken, protestolar sırasında "2911 sayılı Kanun'a muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri gerekçesiyle çok sayıda kişinin evine baskın yapıldı.

Ajansların aktardığına göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polisleriyle birlikte sabah erken saatlerde önceden belirlenen toplam 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Bu sabaha karşı yapılan operasyonlarda 14 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 36'ya yükseldi. Ev baskınlarına uzun namlulu silahlar kullanan özel harekat polisleri katıldı.

Şişli ve Maltepe'de belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis ekipleri, Şişli'de bir kişiyi gözaltına aldı. Maltepe'de aranan kişi adresinde bulunamadı.

bogazici-universitesi-ndeki-eylemlere-yonelik-operasyonlar-suruyor-36-gozalti-825522-1.

bogazici-universitesi-ndeki-eylemlere-yonelik-operasyonlar-suruyor-36-gozalti-825523-1.

YANLIŞ EVİ BASTILAR

Boğaziçi öğrencilere yönelik uzun namlularla operasyon düzenleyen polis, Okmeydanı'nda yanlış evi bastı. Evi basılan Rüstem K., BirGün'e konuştu.

Polislerin kapıyı açmasaydı kıracaklarını söyleyen Rüstem K. "Sabaha karşı büyük bir gürültü, patırtı ve hışımla çelik yelekli, uzun namlulu silahlarıyla polis evimizi bastı. Kapıyı açar açmaz yüksek sesle ve namlularını bize doğrultarak 'yere yatın' diye bagırarak çamurlu ayakkabılarıyla içeri daldılar" dedi. Polisin bir kadının ismini vererek 'hanginizsiniz' diye sorduğunu, kendisini tanımadıklarını söyleyince de şaşırdılarını belirten Rüstem K. "Yanlış bir yer bastıklarını anlayınca tutanak tutup evden ayrıldılar. Aradıkları genç kadın, benden önce bulunduğum dairede oturan ve başka bir üniversitede okuyan öğrenciydi" dedi.

bogazici-eylemlerine-yonelik-operasyonlar-suruyor-uzun-namlulu-silahlarla-ev-baskinlari-yapildi-825575-1.
Rüstem K.'nın evi polis tarafından dağıtıldı

Rüstem K. polisin uzun namlulu silahlarla kapıyı kırarcasına evi basmasının ardından lise öğrencisi olan çocuğunun çok korkutuğunu, sabaha kadar uyuyamadığını söyledi.