Boğaziçi Gençlik Korosu’na Avrupa’dan büyük ödül

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Avrupa’nın en prestijli müzik organizasyonları arasında gösterilen Ohrid Korolar Festivali’nde birden fazla ödül kazanan Boğaziçi Gençlik Korosu, en iyi sahne performansı, en yüksek puanla birincilik ödülü, kategori şampiyonluğu ve festivalin en iyi korosu seçilerek Grand Prix ödülünün sahibi oldu.

Boğaziçi Gençlik Korosu Avrupa’ya damgasını vurdu. Her yıl Makedonya’nın Ohrid kentinde gerçekleştirilen Ohrid Korolar Festivali’nde büyük ödüle değer görüldü. Boğaziçi Caz Korosu bünyesindeki Boğaziçi Gençlik Korosu 13 ülkeden 34 koronun katıldığı organizasyonda festivalin en prestijli ödülü Grand Prix dahil, birincilik, en iyi sahne performansı ve kategori şampiyonluğu ödüllerini kazandı.

Türkiye’yi temsil ettik

Katılımcıların açık hava performansı, folk ve pop müzik dahil beş farklı kategoride performans sergilediği festivalde Boğaziçi Gençlik Korosu jüriden tam not aldı ve müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Boğaziçi Gençlik Korosu Şefi Masis Aram Gözbek, “Beşinci yılını yeni doldurdu koromuz ve bu bizim hem ilk ilk yurt dışı tecrübemiz hem de ilk yarışma deneyimimiz oldu. Böyle önemli bir organizasyonda Türkiye’yi temsil ettik, Avrupa’nın prestijli bir yarışmasında başarılı olduk. Dahası, bir de büyük ödülü almak gurur verici” dedi.

Açılıştan son ana kadar yoğun ilgi

Sergiledikleri performanslardan sonra birçok jüri üyesi, şef ve müzisyenin kendilerini içten bir şekilde tebrik ettiklerini söyleyen Gözbek, şöyle devam etti: “Onur duyduk. Festivalde ilk gün, açılış seremonisinden sonra korolar açık hava konserleri gerçekleştirdi. Biz de kendi repertuvarımızdan parçalar söyledik, ilgi de orada başladı. Etrafımızda toplanan müzikseverlerin sıcak ilgisi çok güzeldi, samimiydi. Yarışma repertuvarımızda ise hem Türk hem dünyadan çeşitli bestecilerin enerji dolu ve dinamik parçalar bulunuyordu. Yarışma dışında folk konserleri vardı. Burada da Türk bestecilerimizin türkü düzenlemeleriyle birlikte bir de Makedon halk şarkısı seslendirdik. Festivalin kapanış töreninde ise özel ödüllerin yanı sıra hem en yüksek puanla birinci olduğumuzu hem de final yarışmasının sonucunda festivalin en iyi korosu olarak Grand Prix ödülünü kazandığımızı öğrenmek inanılmazdı.”