Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün açık hava sinemasında göstermek istediği LGBTİ+ içerikli üç filmin Rektörlük tarafından gerekçesiz şekilde engellenmesinin ardından kulübün yönetim kurulu üyeleri görevden alındı.

Boğaziçi’nde atanmış rektörden sansür: Sinema Kulübü yönetimini görevden aldı

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Rektör Naci İnci'nin Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü'nün açık hava sinemasında göstermek istediği LGBTİ+ içerikli üç filmin gösterimini engellemesinin ardından kulübün yönetim kurulu üyeleri de görevden alındı.

Sinema Kulübü’nün etkinlikleri bir ay süreyle donduruldu.

Rektör İnci imzalı yazıda, "Öğrenci etkinlikleri için geçerli olan etkinlik düzenleme kurallarının Üniversitemiz Sinema Kulübü tarafından ihlal edildiği tespit edildiğinden kulüp yönetim kurulunun görevden alınmasına ve kulüp faaliyetlerinin bir ay süreyle dondurulmasına karar verilmiştir” denildi.

Öğrencilerin yönettiği Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün düzenleyeceği açık hava film gösteriminde yer alan LGBTİ+ içerikli filmlerin gösterilmesi gerekçe verilmeden ve yazılı bir karar iletilmeden engellenmişti. Öğrenciler, buna rağmen dün Akademisyen Can Candan’a ait Benim Çocuğum ile Laurence Anyways ve Go’nun da yer aldığı filmleri gösterecekti.

Sinema Kulübü tarafından yapılan açıklamada ise “Bu hukuksuz kararın ve yapılan sansür ve baskının karşısında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz” diye sansür kararına tepki gösterildi.