Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 19 sözleşmeli personel alımı için ilan yayımladı. İlanda, işe alınacak olan 8 teknisyenin cinsiyetinin erkek olması şartı arandı. Üniversite daha önce de tekniker için aynı şartı koymuştu.

Boğaziçi'nde erkek olma şartı
Fotoğraf: Aslı Kalaycıoğlu

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, önemli akademisyenlerin sözleşmelerini ve derslerini iptal ederken, okulda yeni işe alımlar yapmaya da devam ediyor. Üniversite yönetimi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın ilgili maddeleri uyarınca 2022 KPSS (B) grubu puanına göre 19 sözleşmeli personeli işe alınacağını duyurdu.

Alınacak 19 sözleşmeli personel ilanının arasında bulunan 8 teknisyenin işe alımı için erkek olmak şartı koyuldu. Bu ilanlardaki 8 teknisyen sıhhi tesisat, ses ve görüntü, kalorifer ve ısıtma, elektrik elektronik, metal işleri, mobilyacılık, yüzey kaplama alanlarına alınacak. Örneğin 17 No’lu ilanda şu ifadeler kullanıldı: “Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik -Elektronik Teknolojisi Alan programlarından mezun olmak. Microsoft Office Programları eğitim sertifikasına sahip olmak. Bilgisayar Donanım ve Yazılım konularında eğitim sertifikasına sahip olmak. Ağ (Network) konularında eğitim sertifikasına sahip olmak. Cinsiyeti Erkek olmak. En az 3 yıl tecrübeli olmak.”

ERKEK OLMA ŞARTI İLK DEĞİL

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından geçen hafta tekniker alımı yapılacağı açıklanan ilanda yine erkek olmak şartı aranmıştı. Bilgisayar teknikeri alımı için açılan ilanda erkek olmak dışında “Yükseköğretim Kurumlarının Bilgisayar Programcılığı, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak” şartları aranmıştı.

***

700 GÜNDÜR KABUL ETMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi dün 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek, 474. kez rektörlük binasına arkasını döndü. “700 gündür özgür, özerk, demokratik üniversite için mücadele ediyoruz” ve "700 gündür kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” yazılı iki pankart açan akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, özgür, demokratik üniversite”, “Kabul etmiyoruz” ve “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ile üzerlerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan ve derslerine son verilen Özcan Vardar ve Seda Binbaşgil fotoğrafları taşıdı.