Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Tesisler İşletme Müdürlüğü’nde çalışan işçiler, eylül ayına kadar ücretsiz izine çıkarıldıklarını ileri sürdü. Birçok kişinin mağdur edildiğini ifade eden çalışanlar, yetkililerin bir an önce sorunu çözmesini istedi.

Boğaziçi’nde hak gaspı var!

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Tesisler İşletmesi’nde çalışan işçiler, mart ayından beri maaş alamıyor.

Eylül ayına kadar kendilerine maaş verilmeyeceğini öğrenen işçiler, Dev Turizm-İş Sendikası aracılığıyla paylaştıkları videolarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

İşletmenin yuva biriminde 11 yıldır çalışan bir kadın işçi şöyle diyor: “Salgın nedeniyle 16 Mart’tan beri çalışmıyoruz. Kamu çalışanı olmadığımız halde kısa çalışma ve ücretsiz izin ödenekleri için yaptığımız başvurular reddedildi. Benimle birlikte 60 arkadaşımız mağdur durumda. Biz sadece hakkımızı istiyoruz.”

6 AY HİÇBİR ÖDENEK VERİLEMEYECEK”

Çalışanların mağdur edildiği belirtilen Dev Turizm-İş Sendikası'nın açıklaması şöyle:

"İş-Kur'a Kısa Çalışma Ödeneği için yapılan başvuru reddedildi. Bu durumda biz hiçbir ücret ödenmeden ücretsiz izinli durumunda olduk.

Ücretsiz izin ödeneğiyle ilgili de şu ana kadar bir gelişme olmadı. Tesislerin Eylül'de açılacağı, bizim o zamana kadar ücretsiz izinde olduğumuz bildirildi. Yani Mart'tan itibaren 6 ay boyunca hiçbir ödenek verilmeden ücretsiz izinde sayılacağız."

“SONUÇ ALAMADIK”

"İşletmeye bağlı çocuk yuvasında çalışan öğretmen arkadaşlarımızın yarısı 1 Haziran'dan itibaren işbaşı yaptı. Ancak diğer yarısının akıbeti belli değil. Velilerden Mart ödemesi alındığı halde yuva çalışanlarına Mart maaşı dahi yatırılmadı.

Üniversitenin çeşitli seviyedeki yöneticileriyle defalarca idari izinli olma hakkımızın geçerli olması ve ücret ödemelerimizin eksiksiz yapılması gerektiğiyle ilgili görüşmeler yaptıysak da sonuç alamadık."

“AÇLIKTAN SÜRÜNMEYE MAHKUM ETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

"Bize baştan idari izinlisiniz dedikleri zaman ödenek vardı da şimdi mi yok? Yıllardır bu üniversitede çalışan, hocalarına, öğrencilerine ve personeline hizmet veren bizler biliyoruz ki ücretli izinli olduğumuzda ücretlerimiz ödenebilir. Bizi açlıktan sürünmeye mahkum etmelerine izin vermeyeceğiz."