Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin atanmış rektör Melih Bulu’yu istifa çağrısına destek veren Eğitim Sen Muğla ve Denizli Şubeleri, "Kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz" dedi.

Boğaziçi öğrencilerine Muğla ve Denizli'den destek

BİRGÜN EGE

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin atanmış rektör Melih Bulu’yu istifa çağrısına destek vermek için Eğitim Sen Muğla ve Denizli Şubeleri açıklama yaptı. Eğitim Sen Muğla Şubesi Sınırsızlık Meydanı'nda yaptığı açıklamada, üniversitelerde şimdi de partili rektörlerin döneminin yaşandığı vurgusu yapıldı.

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, "Bugün itibariyle aralarından Boğaziçi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin de bulunduğu 20 Üniversitemizin Rektörü, bir dönem AKP yöneticisi veya milletvekili olan isimlerden atanmıştır. Üniversiteler, fikirlerin özgürce açıklanmasını teşvik etmeli, bunun için gerekli tüm araçları ve ortamı sağlamalıdır" dedi.

Üniversitelerin ihtiyacı olan akademik özgürlüğü, kurumsal özerkliği, birlikte yönetme fikrini savunmaya devam edeceklerini belirten Savran, "Laik ve bilimsel bir eğitim için, özgür, demokratik ve seküler bir yaşamın kurulması için mücadelemize devam edeceğiz. Üniversite kapılarına kelepçe vurulmasına, hak arayan öğrencileri gereksiz ve orantısız güç uygulayarak gözaltına alanlara karşı üniversitelerini ve değerlerini savunan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyelerinin, öğrencilerinin ve çalışanlarının yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz" diye konuştu.

İLK İCRAAT KELEPÇE

bogazici-ogrencilerine-mugla-ve-denizli-den-destek-825801-1.

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz ise, atanan rektör Melih Bulu'nun ve polisin ilk icraatının kampüs kapılarına kelepçe vurmak olduğunu ifade etti.

Boğaziçi Üniversitesi'yle dayanışma çağrısı yapan Tıpırdamaz, "Türkiye üniversiteleri AKP elinde cübbeleri polis postallarıyla ezilen, kapılarına kelepçe vurulan, siyasi iktidar karşısında el pençe durmaya zorlanan, akademisyenleri ihraç edilen, emekçileri güvencesiz çalışmaya mahkum edilen, öğrencileri gözaltına alınan yerlere dönüştürülmüştür" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Tıpırdamaz, "Tüm örgütlü gücümüzle sesimizi çoğaltıyoruz. Karanlığınıza, şiddetinize, kayırmacılığınıza, dayatmalarınıza alışmıyoruz, itiraz ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyumları üniversitelerimizde istemiyoruz" dedi.