Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum Rektör Naci İnci’yi protesto etmek isteyen öğrenciler, polis tarafından engellendi. Polis okul önünde barikat çekti, Okulun dışarısından gelen öğrenciler ise alandan çıkarıldı.

Boğaziçi öğrencilerinin eylemine polis engeli

Meral DANYILDIZ

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum Rektör Naci İnci’yi öğrenciler üniversite önünde protesto etmek istedi. Kayyum Rektör Melih Bulu’nun ardından üniversiteye önce vekaleten, ardından rektör olarak atanan Naci İnciye karşı eylem yapılmak istendi.

“Kayyum atamasını kabul etmiyoruz” diyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, okulun Güney Kampüs’ü önünde bir araya gelmek istese de polis okul önünde barikat çekti. Okulun dışarısından gelen öğrenciler de alandan çıkarıldı. Ardından okulun karşısında kaldırımda bekleyen öğrenciler de polis tarafından alandan uzaklaştırılmak istendi.

Öğrenciler ise ellerinde herhangi bir döviz olmadığını, slogan atmadıklarını, eylem halinde olmadıklarını belirterek kaldırımdan uzaklaşmak istemediğini kaydetti.

GAZETECİLER DE ENGELLENDİ

Ardından kararın tebliğ edilmesini isteyen öğrencilere polis kararı getirdi. Öğrencilerin “Biz burada yazılanların hiçbirini yapmıyoruz” demesi üzerine polis “Daha önce olmadı mı?” cevabını verdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de okul içinden demir parmaklıklar arasından slogan attı. “İşbirlikçi güvenlik istemiyoruz” , “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” sloganlarının atıldığı açıklamada polis gazetecileri de alandan çekti, önlerine barikat çekildi.

Güney Kampüsü önünde açıklama yapmaları engellenen öğrenciler, üniversitenin Bebek çıkışı önüne gelerek açıklamalarını gerçekleştirdi.