Boğaziçi öğrencisi Demir için başlatılan kampanya sürüyor

DEMET SARGIN
sargindemet@gmail.com

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri okul arkadaşları Hakan Demir’in tutuklanmasıyla ilgili “Hakan Demir’e özgürlük” sloganıyla başlattıkları kampanyayı sürdürüyor. Kampanyayla ilgili BirGün’e bilgi veren Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Dilan Özdemir, arkadaşları Hakan’ın hukuksuz ve tamamı yasal olan kitapları okuduğu için tutuklandığını dile getirdi. Özdemir, sıra arkadaşları okula dönene kadar kampanyayı sürdüreceklerini vurguladı. Demir'in okul arkadaşları ise şunları söyledi:

200 AKADEMİSYEN DİLEKÇE VERDİ

“Biz Hakan’ı üniversite çimlerinden ve barışa olan özleminden biliyoruz. Hakan çocuklar için atölyeler yapıyor, hiçbir karşılık beklemeden onlara beceriler kazandırıyordu. Başarılı bir öğrenciydi. Arkadaşımız dinlediği müzikler ve okuduğu, tamamı yasal olan dergiler delil gösterilerek tutuklandı. Bunu kabul etmek, bu durumu hazmetmek mümkün değil. 200 hocamız Hakan’ın başına gelen bu hukuk skandalıyla ilgili dilekçe imzaladı. Hakan’ın birçok hocası da davayla yakından ilgileniyor. Biz de Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak sıra arkadaşımız kampüse dönene ve özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

9 Ekim günü Diyarbakır’a gitmek üzereyken havaalanında gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Hakan Demir, okuduğu Kültür Bakanlığı’nın bandrolüne sahip kitaplar ve YouTube üzerinden dinlediği Kürtçe müzikler delil gösterilerek tutuklandı. Demir’in “PKK’nin Marmara Sorumlusu” olduğu iddia ediliyor.