Çağlayan Adliyesi önünde yapılan polis saldırısında gözaltına alınan 52 üniversiteliden 46'sı serbest bırakıldı. Gözaltı süresi uzatılan 6 öğrencinin bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan 52 kişiden 46'sı serbest

Boğaziçi protestolarında LGBTİ+ bayrağı açtıkları için gözaltına alındıktan sonra dün Çağlayan Adliyesi’ne çıkarılan öğrencilere destek için gösteri yapmak isterken gözaltına alınan 52 öğrenciden 46'sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltı süreleri uzatılan 6 öğrencinin ise bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBTİ+ bayrağı taşıdığı gerekçesiyle 25 Mart'ta önce 4 öğrenci gözaltına alınmış, ardından okulun içinde ve dışında bulunan diğer öğrencilere de müdahalede bulunan polis, 20 öğrenciyi daha gözaltına almıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları için gözaltına alınan 12 öğrenci ve onlara destek olmak için Bebek sahilinden kampüse yürümek isteyen 12 kişi gözaltına alınmış daha sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişlerdi.

Destek için Çağlayan Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 150 öğrenciden 52’si de burada gözaltına alınmıştı. İstanbul Adliyesi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 24 öğrenci adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. O arkadaşlarına destek için Çağlayan Adliyesi önündeki gösteri sırasında gözaltına alınan öğrencilerden 46'sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltı süreleri uzatılan 6 öğrencinin ise savcılık tarafından ifadeleri alınmak üzere Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI'NDAN KADIKÖY ÇAĞRISI

Öğrencilerin emniyetteki işlemleri sürerken, Boğaziçi Dayanışması da gözaltına alınan arkadaşlarına destek amacıyla yarın Kadıköy Rıhtım’da saat 13:00’te toplanma çağrısı yaptı.