Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl kaydolan 900 öğrencinin, hazırlık eğitiminin farklı kampüse taşınması nedeniyle barınma sorunu yaşadığı haberinin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Boğaziçi Üniversitesi: 900 yeni öğrencimizin barınma sorunu yaşadığı iddiası doğru değil
Fotoğraf: AA

Boğaziçi Üniversitesi, Kilyos'taki hazırlık eğitimini Anadolu Hisarı'na taşıması nedeniyle 900 öğrenci açıkta kaldığı ve barınma sorunu yaşadığı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul'da öğrenci sayısına oranla en fazla yurt imkanı sağlayan kamu üniversitesidir. Bu sene de Üniversitemizin yurt kontenjanı 300 kişi arttırılmıştır" denilen açıklamada, 11 farklı yurda toplam 3 bin 874 öğrencinin yerleştirildiği aktarıldı.

İstanbul'daki kira artışları nedeniyle üst sınıflardaki öğrencilerin yurt talebinin de arttığı belirtilen açıklamada, "Kamuoyuna yansıtılan 900 yeni öğrencimizin 'barınma sorunu yaşadığı' iddiası doğru değildir. Bu öğrencilerin önemli bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda başta Anadolu Hisarı Kampüsümüzün içindeki yurt olmak üzere çeşitli KYK yurtlarına yerleştirilmiştir. KYK yurt sonuçları bugün açıklanmıştır. Kamuoyunu meşgul eden planlı karalama kampanyalarının aksine üniversitemiz öğrencilere barınma imkanı sağlanması konusunda örnek bir kamu üniversitesidir" ifadeleri kullanıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kilyos'taki hazırlık eğitimini Anadolu Hisarı'na öğrenciler barınma sorunu yaşamıştı.

Yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından T24'e bilgi veren Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilci Kurulu ve öğrenciler, "Bu sene şehir dışından 1400 yeni öğrenci kaydoldu. Önceki yıllarda Kilyos Kampüsü’nde olan hazırlık eğitimi için oranın yurtları yeterli oluyordu fakat kayyım yönetimi bu yıl hazırlık eğitimini, üniversite bünyesine dahil edilen Anadolu Hisarı Kampüsü’ne taşıdı. Oradaki yurt kapasitesi 260 kişiydi. Odalara ranza koyarak bu sayıyı 550 yapmışlar fakat 900’e yakın öğrenci açıkta kaldı" demişti.