Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin odalarının kapısına astığı afiş ve posterler özel güvenlik tarafından toplandı. Kapısına dokunulmasını izin vermeyen akademisyenlerin ise kapıları fotoğraflandı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin kapılarındaki afişler söküldü, kapılar fotoğraflandı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'yu rektör olarak atamasının ardından başlayan direnişe karşı üniversite akademisyenleri ve öğrencilerine yönelik baskılar sürüyor.

Boğaziçi TV, üniversitedeki direnişin 674'üncü gününde özel güvenliğin, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde Doktor Öğretim Üyesi kadrosundaki görevinden uzaklaştırılan Tolga Sütlü'nün görevine iade edilmesini talep eden afiş ve posterleri topladığını açıkladı.

Boğaziçi TV'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımlara göre güvenliğin müdahalesine karşı çıkan akademisyenlerin kapılarının fotoğrafları çekildi. Söz konusu afiş ve posterlerin geçtiğimiz hafta akademisyenler okulda değilken söküldüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde Doktor Öğretim Üyesi (eski adıyla Yardımcı Doçent) kadrosunda görevli Tolga Sütlü, Melih Bulu'nun yerine atanan kayyum rektör Naci İnci tarafından geçtiğimiz günlerde ataması yenilenmeyerek görevinden uzaklaştırılmıştı.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör ve politikalarına yönelik direniş 674 gündür sürüyordu.