Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü'nden 8 Mart'a özel etkinlikler

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel online etkinlikler düzenliyor.

Online etkinlikler, zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek.

Zoom linkleri Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü'nün sosyal medya hesabından paylaşılacak.

KULÜPLER 8 MART'TA YÜRÜYECEK

Boğaziçi Üniversitesi'nden 37 kulüp, 8 Mart'ta üniversitenin Güney Kampüsü'nde yürüyüş düzenleyecek.

Yapılan açıklamada, "Lezbiyen kadınlar, biseksüel kadınlar, trans kadınlar, natrans kadınlar, heteroseksüel kadınlar; interseks, aseksüel, aromantik, aseksüel alloromantik, aromantik alloseksüel, memesi olan ya da olmayan, vulvası olan ya da olmayan, penisi olan, olmayan, regl olan, regl olmayan, regl olmaktan hoşlanmayan, akışan, akışmayan, "Kadın doğulmaz kadın olunur." diyen, demeyen, kadınlığı performe etmeye bayılan ya da "Şu performansı gözümün önünden çekin!" diyen, kadınlık deneyimine maruz bırakılmış ya da kadınlığı istediği kadar deneyimleyememiş, inanan, inanmayan, neye inanacağını şaşıran, oradan buradan, her dilden, sesten, renkten, kökenden kadınlar, non-binary'ler ve kuirler, hepinizi bekliyoruz!" denildi.

8 MART'TA BİRLİKTE TASARLIYORUZ

9 Mart Salı günü saat 14.00'de gerçekleştirilecek etkinlikte, Kadın Eserleri Kitap Sergisi kapsamında kitap ayraçları tasarlanacak. Açıklamada, "Sizlere de #8 MartaHazırMıyız? diye sorarak hepinizi atölyemize davet ediyoruz!" denildi.

FEMİNİST YAZAR CYNTHİA ENLOE İLE AÇIK DERS

Boğaziçi Üniversitesi'nde kadın şenliği kapsamında feminist yazar, kuramcı ve profesör Cynthia Enloe ile 10 Mart 15.00’te “Kadın, Demokrasi ve Eğitim: Feministler Hayati Bağlantılara Güçlü Bir Işık Tutuyor” başlıklı bir açık ders düzenlenecek.

Açık ders İngilizce gerçekleşecek, ancak eş zamanlı çeviri ile Türkçe dinlemek mümkün olacak.

ASLI ALPAR İLE SÖYLEŞİ

Bu yıl sergi söyleşisi kapsamında Kaos GL’den Aslı Alpar ile söyleşi gerçekleştirilecek.

Aslı Alpar ile kaleme aldığı “Emine Hanım’ın Romanı” ve anneannesinin “sıradan” hikâyesini anlatma motivasyonu hakkında sohbet edilecek. Neleri anlatmayı, neleri çizmeyi tercih ettiğini; bir karikatürist olarak içinden geçtiği sanat üretim süreci konuşulacak.

Etkinlik 11 Mart Perşembe günü saat 17.30'da gerçekleştirilecek.

AKADEMİDE CİNSİYETÇİLİK VE KADIN ÜNİVERSİTELERİ

BÜKAK ve ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu tarafından “Akademide Cinsiyetçilik ve Kadın Üniversiteleri” adlı söyleşi gerçekleştirilecek. Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü’nden Doç. Dr. Emel Memiş soruları yanıtlayacak.

Etkinlik 12 Mart Cuma günü saat 18.00'de yapılacak.