Boğaziçi Üniversitesi'de BİSAK ve BURA tarafından AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin destek verdiği iftar programı gerçekleştirildi. İftara dışarıdan çok sayıda kişi getirilirken üniversite öğrencilerinin misafir öğrenci getirmeleri engellenmeye çalışıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde AKP'li belediye destekli iftar

HABER MERKEZİ

Boğaziçi Üniversitesi'nde Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) ve Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) tarafından iftar düzenlendi.

BURA'nın 23 Nisan'da düzenlediği iftara AKP'li Üsküdar Belediyesi destek verdi. BİSAK'ın 25 Nisan'da verdiği iftara ise dışardan öğrenci olmayan birçok kişi katılırken toplu namaz kılındı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ocak 2021'de üniversiteye rektör olarak Melih Bulu'yu atamasının ardından öğrencilerin üzerinde büyük bir baskı kurulmaya başlanan Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenenen 2 iftar programı gündem oldu. BURA ve BİSAK tarafından düzenlenen iftarlarda toplu namaz kılındı.

'BURAYI FETHETTİK' GÖRÜNTÜSÜ VERDİLER'

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Ç.B. BirGün'e yaptığı açıklamada son günlerde üniversitedeki güvenlik kontrolünün giderek arttığını söyledi. B., BİSAK iftarında bir üniversite öğrencisinin okuldan çıkmak isterken iftar yapılan yerden geçtiği sırada güvenlik görevlileri tarafından engellendiğini ifade etti.

Üniversitede iftar programının uzun bir süredir yapıldığını fakat bu yılki programlarda 'Boğaziçi bizim' mesajının verilmek istendiğini söyleyen B., bu yıl resmen ‘burayı fethettik’ görüntüsü verdiler dedi.

Görevlilerin keyfi sebeplerle misafir öğrenci girişini engellemeye çalıştığını ifade eden B., "Mezun öğrencilerin okula girişi engelleniyorken, iftarda fetih görüntüleri verildi. ‘Sizin derdiniz iftar’ dendi fakat bizim derdimiz İslamcılıkla ve bunu siyasete alet edenle" dedi.

'ÖĞRENCİLER DARP EDİLEREK OKULDAN ÇIKARILDI'

B., okulda masa açan Devrimci Gençlik Birliği (DGB) üyesi öğrencilerin darp edilerek dışarıya çıkarıldığını da söyledi. B., olayı şu ifadelerle anlattı:

"Yemekhanede DGB bir masa açmıştı ve 3 kişi masanın başında duruyordu. 2’si misafir öğrenciydi. Üniversite öğrencilerinin arkadaşıydı.

Daha sonra 8-9 kadar güvenlik görevlisi masanın çevresinde toplandı. ‘Buradan kalkın’ gibi laflar ettiler. Orada birden bir kalabalık oldu. Öğrenciler darp edileceği zaman bilinçli olarak getirilen güvenlik görevlileri de oraya geldi. Öğrencileri darp ederek okuldan çıkardılar. Birkaç arkadaşımızı daha darp ettiler. "