​Boğaziçi Üniversitesi’nde, Ercan Kesal ve Enis Rıza ile ‘’Zamanın İzinde’’

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Yazar & Şair Buluşmaları” etkinlik dizisi, hekim, yönetmen, oyuncu ve yazar Ercan Kesal ve belgesel sinemacı, eğitmen ve yazar Enis Rıza’yı ağırlıyor.

Enis Rıza’nın seçtiği ve 1910-2010 yıllarını kapsayan Türkiye'nin yüz yıllık tarihini içeren fotoğraflar üzerine Ercan Kesal’ın yazdığı metinlerin bir toplamı olan “Zamanın İzinde”üzerine gerçekleşecek sohbette, eser ile hedeflenenler ve süreç konusunda deneyimler aktarılacak.

Moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Ersoy’un yapacağı etkinlik, herkese açık ve ücretsiz olarak 23 Ekim 2018, Salı akşamı, saat 17:00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Demir Demirgil Salonu’nda gerçekleşecek.

Türkçe edebiyatın önde gelen şair ve yazarlarını Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi çatısı altında düzenlediği etkinliklerle okurlarla buluşturan Boğaziçi Üniversitesi önümüzdeki dönemde de edebiyatın önemli isimlerini ağırlamaya devam edecek.

Enis Rıza

bogazici-universitesi-nde-ercan-kesal-ve-enis-riza-ile-zamanin-izinde-523257-1.

1948, Ankara doğumlu. Belgesel sinemacı, eğitmen, yazar. Galatasaray Lisesi’nde okudu. 1969’da “Genç Sinema” grubu ile belgesel ve kısa film çalışmalarına başladı. Çeşitli okullarda ve kurumlarda fotoğraf, sinema, belgesel sinema üzerine dersler verdi. 1969 yılında Genç Sinema Hareketi ve 1997 yılında Belgesel Sinemacılar Birliği’nin kurucuları arasında yer aldı. Toplumsal hafıza, arşiv, sözlü tarih, çeşitli araştırmalar ve kuramsal çalışmaları önemli uğraşları içinde.

Ercan Kesal

bogazici-universitesi-nde-ercan-kesal-ve-enis-riza-ile-zamanin-izinde-523259-1.

1959 Avanos/Nevşehir doğumlu. 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar Ankara, Keskin, Bala ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği yaptı. Serbest hekimliğe başladığı yıllarda Uygulamalı Psikoloji ve Sosyal Antropoloji eğitimleri aldı. İlk şiir ve yazıları, tıp fakültesi öğrencisiyken, İzmir’de çıkan Dönem dergisinde yayımlandı. Mecburi hizmet yıllarında Son Reçete dergisinde söyleşiler yaptı, yazılar yazdı. 1990 yılından sonra geldiği İstanbul’da, Era Yayınları’nın kurucularından oldu. Şizofrengi’de yazdı. Radikal ve BirGün gazetelerinde hikâyeleri ve denemeleri yayımlandı. Senaryolar yazdı. Uzak filmindeki rolüyle başlayan sinema serüveni daha sonra birçok filmde oyuncu ve senarist olarak devam etti. Peri Gazozu (İletişim Yay., 2013), Evvel Zaman (İthaki Yay., 2014), Nasipse Adayız (İletişim Yay., 2015), Cin Aynası (İletişim Yay., 2016) adlı kitapları yayımlandı.