Boğaziçi Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan'ın YÖK tarafından görevden alındığı bildirildi. Rektör Naci İnci, "Görevden alınan dekanların yerine görevlendirmeler en kısa sürede yapılacaktır" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde görevden alınan dekanlar hakkında Naci İnci'den açıklama

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Naci İnci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan'ın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından görevden alındığını duyurdu.

İnci, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin Eğitim F., Fen Edebiyat F., İktisadi ve İdari Bilimler F. dekanları hakkında görevleri ile ilgili işledikleri disiplin suçları nedeniyle açılan soruşturmalar sonucu, YÖK görevde bulunan üç öğretim üyesinin dekanlık görevinden alınmasına karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

"Görevden alınan dekanların yerine görevlendirmeler en kısa sürede yapılacaktır" ifadelerini kullanan İnci, "Boğaziçi Üniversitesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de akademik kalitesini özenle sürdürecek ve karar mekanizmalarının sağlıklı şekilde çalışması için gereğini yerine getirecektir" dedi.