AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Boğaziçi öğrencilerini hedef göstermesini protesto eden arkadaşlarının tutuklanmasına tepki göstermek için Boğaziçi Üniversitesi önünde toplanan öğrenciler darp edilerek gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilere polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, tutuklanan iki arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle yapmak istediği basın açıklaması öncesi, alan ablukaya alındı. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini hedef göstermesini ve Rektör Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto etmek isteyen öğrencilerin tutuklanması karraına tepki gösteren öğrenciler, Güney Kapı önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Söz konusu açıklama öncesi alan, polis tarafından ablukaya alındı. Çok sayıda öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.

Güney Kapısı yoğun polis ablukası altındayken kolluk gazetecileri de "Talimat var" diyerek alandan uzaklaştırdı. Gazeteciler alanın dışına itilerek ve kalkanlarla siper oluşturularak görüntü almaları engellendi. Gazeteciler durumu protesto etti.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydanı'nda toplanan öğrenciler, "Erdoğan yazdı, biz bozacağız: Mücadele umuttur", "Tüm kayyumlar gidecek: Mücadele umuttur" pankartıyla ve tutuklanan arkadaşlarının fotoğraflarıyla Güney Kapı'ya yürüdü.

BASINA KONUŞAN ÖĞRENCİYE GÖZALTI

Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden ve tutuklanan öğrenciler için eylem yapan Boğaziçililer toplamda 13 arkadaşlarının gözaltına alındığını duyurdu. Milletvekillerinin açıklama yapmasının ardından basına röportaj veren bir öğrenci de o anlarda polis tarafından gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi'nde önceki gün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'terörist' sözlerine tepki gösteren ve gözaltına alınan 7 öğrenciden 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 3'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Öğrencilerden 2'si tutuklanırken biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etmek için bugün saat 12.30’da Güney Kapı önünde bir araya geleceklerini duyurmuştu