Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği bünyesindeki restoran, üniversiteye kayyum olarak atanan rektör Naci İnci'nin içki satışının yapılmasını yasaklamasının ardından Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlendi.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki içki satışı yapan restoran mühürlendi

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), dernek içinde bulunan ve ruhsatlı şekilde içki satışı yapan restoranın Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum olarak atanan rektör Naci İnci'nin içki satışının yapılmasını yasaklamasının ardından Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlendiğini duyurdu.

BÜMED tarafından yapılan açıklamada söz konusu yasağa karşı hukuki hazırlıkların yapıldığı bildirildi.

Restorandaki içki satışının yasaklandığını Twitter hesabından paylaşan BÜMED, şu ifadelere yer verdi:

"Bildiğiniz üzere BÜMED tesis içerisinde bulunan restoranımız ruhsatlı olarak alkol satışı yapıyordu. Ancak rektörlüğün alkol satışını yasaklamasının ve şikayette bulunmasının ardından bugün Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlendi.

Restoranımız dışında tesiste bulunan tüm idari, sosyal ve sportif faaliyetler devam etmektedir. Hem rektörlük hem de restoran özelinde hukuki hazırlıklar devam etmektedir. Detaylı bilgilendirmeyi mail olarak ayrıca sizlerle paylaşacağız.

Bu süreçte derneğimizin yanında olmanız hem bizim hem de öğrenciler ve hocalarımızla beraber korumaya çalıştığımız Boğaziçi Ruhu için büyük önem taşımaktadır"

MAYIS AYINDAN BU YANA 575 BİN 371 TL CEZA KESİLDİ!

Diken'în haberine göre; BÜMED, 27 Temmuz’da, mezunlara kampüse araçla girişlerin sınırlandırıldığını ve üniversite içindeki tesiste içki satışının rektörlük tarafından yasaklandığını bildiren bir e-posta yollamıştı.

Buna göre mezunlar lokali sınırları dahilinde içki satılması, restoranda içki ruhsatı olmasına rağmen üniversite yönetimi tarafından ‘okul sınırları içerisinde bulunduğu’ gerekçesiyle yasaklanmıştı.

E-postada bu yüzden BÜMED’e 14 Mayıs’tan itibaren beş kez toplam 575 bin 371 TL tutarında ceza kesildiği yazılmıştı.

BÜMED e-postada, üniversite yönetiminin böyle bir idari para cezası kesme yetkisi bulunmadığını kaydederken “Bu konuda hukuki girişimlerimiz olacaktır. Alkollü içki satışının, gerekli hukuki girişimler sonuçlanmadan, faaliyetlerimizi engellememesi için Lokal’de hizmet veren Niche Cafe’de alkol satışının durdurulması için kendilerine gereken uyarı yapılmıştır” demişti.