Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreni öncesinde okulun kurumsal iletişim ofisinden öğrencilere atılan mailde, mezuniyet töreninde eylem yapılması durumunda mezuniyet kartlarının iptal edileceği duyuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nden öğrencilere tehdit: 'Eylem yaparsanız mezun kartlarını iptal ederiz'

Boğaziçi TV, Boğaziçi Üniversitesi Rekörlüğü'nün öğrencilere mezuniyet öncesi gönderdiği maili paylaştı.

Üniversitenin kurumsal iletişim ofisinden öğrencilere atılan mailde, "İzinsiz eylemlere katılan mezunların mezun kartları iptal edilecek, kampüslere girişleri engellenecektir.” ifadeleri yer aldı.

Boğaziçi TV tarafından paylaşılan mailde 'mevcut kurallara uyulması gerektiği' hatırlatıldı.

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, mezuniyetin düzenini ve güvenliğini sebep göstererek mezuniyet sırasında eylem yapan mezunların mezun kartlarının iptal etmekle tehdit eden bir e-posta yolladı." notuyla paylaşılan mailde şu ifadeler yer alıyor:

“Diploma törenlerinin tüm mezun adayları ve misafirleri için düzen ve güven içinde yapılabilmesi için kampüsümüzde mevcut kurallara uyulması gerektiğini hatırlatırız. Boğaziçi Üniversitesi kampüsleri çeşitli grupların eylem alanı olarak kullanılamaz. Bu tür izinsiz eylemlere katılan mezunların mezun kartları iptal edilecek, kampüslere girişleri engellenecektir.”