Boğaziçi Üniversitesi, çok sayıda akademisyenin görevden alınması veya dersinin veto edilmesinin ardından, son olarak Ekonomi Bölümü'nün seçilmiş başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'un da, rektörlük kararıyla disiplin soruşturması açılarak 3 ay süre ile görevden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'a ilişkin açıklama

Boğaziçi Üniversitesi son günlerde yeni sarsıntılarla çalkalanıyor. Görevden alma, ilişik kesme, sansür derken baskının boyutu giderek katlanıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde Naci İnci’nin bugüne kadar yaptığı icraatlarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak da Ekonomi Bölümü’nün seçilmiş başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, İnci yönetimi tarafından görevinden üç ay süreyle uzaklaştırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi, Zenginobuz'un görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Üniversite yönetimi, hakkında açılan soruşturmalar sonuçlanana kadar Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'un bölüm başkanlığı ve öğretim üyeliğinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada,şu ifadelere yer verildi:

"Bu soruşturmaların içeriği, Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'un yönetmeliğin öngördüğü usullerle bölüm birincisi olarak belirlenmiş öğrencilerin mezuniyet töreni sırasında birincilik ödüllerini almasını engellediği, İktisat bölümüne tanınan kota çerçevesinde alınacak yabancı uyruklu öğrenci adaylarının başvurularını değerlendirmeyi reddettiği ve bölüme atanmış tam zamanlı bir öğretim üyesinin ders vermesini engellediği yönündedir.

Son olarak, bir öğrencimizin eğitim hayatını etkileyen bir hak ihlali ile ilgili ceza soruşturması başlatılmıştır. Öğrencimizin mahkeme kararıyla kazandığı ek sınav hakkını 30 gün içinde uygulaması yasal bir zorunluluk olmasına karşın aylarca reddettiği, Zenginobuz'un tebliğ edilen mahkeme kararına ve Üniversite Yönetim Kurulu kararına rağmen öğrencinin hakkını ertelediği anlaşılmıştır.

Zenginobuz'un soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar öğretim üyeliği de dahil bütün görevlerinden el çektirilmesi aciliyet arz etmiştir.''