Boğaziçi Üniversitesi, geçen yıl gibi bu yıl da her bölümün ayrı ayrı mezuniyet töreni yapacağını duyurdu. Öğrencilere geçtiğimiz yıl yollanan e-posta, bu sene de gönderildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde toplu mezuniyet töreni bu sene de iptal edildi
Fotoğraf: Diken

Boğaziçi Üniversitesi'nde toplu mezuniyet töreni bu sene de iptal edildi. 

Öğrencilere atılan e-postada her bölümün ayrı ayrı mezuniyet töreni gerçekleştireceği duyuruldu.

Öğrencilere atılan e-postada “Üniversitemizin 156. mezuniyet töreni, 5-6-7 Temmuz 2023 tarihlerinde her bir fakülte ve enstitünün diploma dağıtımlarını yapacakları diploma dağıtım törenleri şeklinde gerçekleşecektir” denildi

Diken'den Mehmet Baran Kılıç'ın haberine göre, e-postada, hangi bölümün ne zaman diploma alacağı da belirtildi. Diploma dağıtım törenleri birden fazla ve birbirinden uzak salonlarda düzenlenecek. .

ÖĞRENCİLER TEHDİT EDİLMİŞTİ 

Geçen sene de toplu mezuniyet töreni iptal edilmiş, öğrenciler bu nedenle alternatif mezuniyet töreni düzenlemişti. Okul yönetimi, mezuniyet töreninden iki gün önce öğrencileri e-posta yoluyla tehdit etmişti.

E-postada “İzinsiz eylemlere katılan mezunların mezun kartları iptal edilecek, kampüslere girişleri engellenecektir” yazıyordu. ‘İzinsiz eylemlerle’ anlatılmak istenen de alternatif mezuniyetti.

Alternatif mezuniyet, güvenlik görevlileri tarafından engellenmeye çalışılmış ancak öğrenci, veli ve akademisyenlerin direnişiyle alternatif mezuniyet düzenlenmişti. Törenden sonraysa çok sayıda mezunun kartı iptal edilerek okula girişi yasaklanmıştı.