Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Naci İnci’nin üniversiteye rektör olarak atanmasını sosyal medyadan protesto etti. Akademisyenler “Sorsan demokrasi derler” diyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamaya tepki gösterdi.

Boğaziçili akademisyenlerden Naci İnci atamasına tepki: Sorsan demokrasi derler

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, aylar süren direnişleri sonucunda yine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alınan Melih Bulu’nun yerine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin okula rektör olarak atanmasına tepki gösterdi.

İnci daha önce, Bulu’nun yerine vekaleten görevden alınmıştı. Okulun akademisyenleri bu süreçte destekledikleri rektör adaylarını belirlemişti. Oylamadan Prof. Dr. Naci İnci’ye yüzde 95 karşı oy çıkmıştı.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin demokratik taleplerine rağmen bugün Boğaziçi Üniversitesi’ne Naci İnci'nin rektör olarak atanması, sosyal medyada “KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” etiketiyle tepkilere neden oldu.

Üniversitenin akademisyenlerinden Mert Arslanalp, “Güven oyu verdiğimiz 17 aday adaydan biri yerine %95 oranında karşı oyla reddettiğimiz Naci İnci'nin rektör atanmasını #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” diye yazdı.

“17 PROFESÖRÜN 1’İ BİLE MÜLAKATA ÇAĞIRILMADI”

Tolga Sütlü ise “600'den fazla akademisyenin katıldığı oylamada güven oyu alan ve YÖK'e başvuran 17 profesörün 1 tanesi bile mülakata çağırılmadı. Aynı oylamada %95 oranında karşı oy alan Naci İnci rektör olarak atandı. #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Tuna Tuğcu, “Boğaziçi Üniversitesi’nde hoca olmak gurur verici. Ama aday olup, %95 güvensizlik oyu alıp yine de görevlendirmeyi kabul ediyor olmak üzücü. Hoca olarak saygı görmek varken değer miydi? Koltuk insanın başını aşıyorsa kişiyi yüceltmez, küçük gösterir. #KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz” şeklinde tepki verdi.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Osman Sabri Kıratlı ise şu yorumda bulundu: “Boğaziçi Üniversitesi’ni görev yapan 493 tam zamanlı öğretim üyesinin yüzde 86’sının oy kullandığı bir oylamada adaylığına yüzde 95 oranında karşı çıkılan isim rektör olarak atandı. Sorsan ‘demokrasi’ derler. #KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz.”

CHP’Lİ SALICI: ERDOĞAN KAVGA ETME DERDİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 aday güven oylamasına katıldı. Güven oylamasında %95 oranıyla reddedilen Naci İnci rektör atandı! Normal bir düzende Boğaziçi gibi bir kurumun bozulmaması için yönetenler mücadele verir, Erdoğan ise kavga etme derdinde. Erdoğan gidici, Boğaziçi kalıcı!” ifadeleriyle Naci İnci atamasına tepki gösterdi.

“BİR KAYYUM GİTTİ, BİR KAYYUM GELDİ”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise “Rektör adaylarının belirlenmesine dair yapılan oylamada Boğaziçi akademisyenleri tarafından yüzde 95 oranında red oyu alan Mehmet Naci İnci, yine bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı! Bir kayyum gitti, bir kayyum geldi!” diye yazdı.