Boğaziçili LGBTİ+ öğrencilere gerici saldırı: ‘İslami camia olarak, ilk kez üstünlüğü aldık’

EKİN AKYAZ

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü hedef gösteriliyor. Yandaş basının da “skandal”, “rezalet” diye verdiği İstiklal Marşı’nın sözleri ile mizah yapılmasına tepki adı altında yürütülen homofobik saldırıların arka planı ortaya çıktı. Uzunca bir süredir topluluğu kapatmaya çalışan gerici Anadolu Gençlik Derneği’nin Whatsapp yazışmaları meselenin “İstiklal Marşı” olmadığını gözler önüne seriyor.

Yazışmalarda “Aman tepki ortaya koyarken, eleştirileri doğrudan İstiklal Marşı üzerinden yapmayalım, Bizim çizgimiz zaten bunların ahlaksız olduğu ve göz yumulmasının büyük utanç olduğu yönündedir. Burası çok mühim. Yoksa cinsiyetsiz tuvalet gibi ahlaksızlıkları meşruiyet kazanacaktır. Bu kulüp başından sonuna kadar gayri meşrudur. Reisi bekleyin önümüzdeki günlerde sizi bilgilendirecektir” benzeri ifadeler yer aldı.

“REİS’İN TALİMATLARINA UYUN”

Başka bir yazışmada ise topluluk ahlaksız olmakla suçlandı. Gönderide, “Seneler sonra Boğaziçi’ndeki İslami camia olarak ilk kez psikolojik üstünlüğü aldık. Bunu kaybetmemiz gerek, Küffara geçit vermeyeceğiz. Ne olursa olsun iman varsa imkân da vardır diyeceğiz” ifadeleri yer aldı. “Allah razı olsun reis, Bu süreçte, bu gruptaki arkadaşların ve emekleri ve kenetlenmesi çok iyiydi. Yılgınlık bize yakışmaz. İnşAllah amacımıza ulaşırız. Bu konuda reisten gelen talimat ne olursa olsun lütfen uyun” denildi.

KÜFÜRLER… TEHDİTLER…

Yazışmalarda ayrıca akıllara durgunluk veren “Cuma Hutbelerinde” bu konuyu söyletme teklifi de yer aldı. Diyanettin yanı sıra Cimer’e de konuyu şikâyet ettiklerini de söyleyen grup üyeleri, “Beyler etkinlikten cemaati haberdar edelim. Bu şerefsizlerin resmi bir kulüp olarak var olmaları bize binlerce kez vebaldi. Bismillah çekip başlangıç yapalım” gibi ifadeler de kullandı.

TARİKAT BENZERİ YAPILAR

İsmini hedef gösterilmemeleri için saklı tuttuğumuz Boğaziçili öğrenciler ise BirGün’e yaptığı açıklamada, Üniversite’de dışardan emir alan bir tarikat benzeri yapılanması olduğunu söyleyerek, öğrencileri hedef alanların da dışarıdan aldıkları tarikatlarla hareket ettiğini belirtti. Öğrenciler "1 ay önce atılmış bir e-posta, çok uygun bir zamanlamayla kamuoyunun dikkatini yapılanlardan uzaklaştırmak adına, lgbti+ların hedef göstermek adına kullanıldı. Arkadaşlarımız sosyal medyada açık hedef haline getirildi. Kulüp bilgileri, etkinlikler engellenmeye çalışıldı. Ve can güvenliğimiz risk altına alındı. Kimsenin güvende hissetmediği şu dönemde okul da arkamızda durmuyor" ifadelerine yer verdi.

DAHA KAÇ “KABATAŞ YALANI” BULACAKLAR?

Doğrudan bir öğrenciyi ismi ve fotoğrafları ile hedef gösterilerek, yandaş basın tarafından yapılan “Üniversitesi LGBT Kulübü üyelerinden bir öğrencinin, içinde başörtülü kadın öğrencilerin de olduğu kadınlar tuvaletini kullandığı ortaya çıktı” haberlerinin ise yalan olduğu ifade edildi. Girilen tuvaletin “cinsiyetsiz tuvalet” olduğu ortaya çıktı. Öğrenciler hedef gösterilen arkadaşları için endişelendiklerini söyleyerek “Boğaziçi artık kendi etik ilkelerini bile kabul etmeyen ve öğrencilerinin hedef gösterilmesine dahi asla ses çıkarmayan, hatta can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini bilmesine rağmen bu konuya dair herhangi bir adım almayı reddeden bir üniversitedir” şeklinde konuştu.

LAİK DÜZENDEN RAHATSIZLAR

Konuya ilişkin konuştuğumuz CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise, “Biliyoruz ki öğrencileri hedef gösterenlerin İstiklal Marşımıza dair hassasiyetleri yok. Laik düzenden bir rahatsızlıkları var. Boğaziçili öğrencilerin şahsında aslında laik ve özgürlükçü tüm yapılar hedef alınıyor. Milli değerler bahane edilerek LGBT+ öğrencilerin isim ve fotoğraflarıyla hedef gösterilmesini kınıyorum. Nefret söylemlerine, küfürle ve emirle siyaset yapanlara karşı öğrencilerin yanındayız” diye konuştu.

***

AKP'li isim, kızını ‘Lezbiyen olmasın diye’ Boğaziçi’nden aldı: Erkek olsaydı almazdım!

AKP’li Aydın Binboğa, kızını Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kaydını “lezbiyen olmasından korktuğu için” dondurduğunu açıkladı. Okula giden ve dekanlığa şikâyette bulunan Binboğa, “Dekanlığa gittim. Haddinizi bilin. Kızımı okuldan alırım 1 senesini kaybeder gerekirse ama bu okulda okutmam” dediğini belirtti. Dekanlığın “onlara karışamayız” yanıtında bulunduğunu belirten Binboğa, “Daha henüz 19 yaşında. Onlarla mücadele edecek durumda değil. Sınıfında o kadar çok lez varmış ki orada gördüm. Erkek olsaydı almazdım ama kız çocuğu orada harcanıyor maalesef” diyerek kızının okuldaki kaydını dondurduğunu açıkladı. “Bir yandan üzülüyorum orayı onlara bırakıyoruz diye ama o şerefsizlerin de bin tane tuzağı vardır” diye gelen kullanıcı yorumlarına cevap veren AKP’li siyasetçi Binboğa, “Kızım mutlu o yüzden çok da önemsemiyorum” ifadelerini kullandı.