Boğaziçili öğrenciler ve akademisyenler: BirGün direnişimizin sesi oldu!

Halkın haber alma hakkı için 2004’te yola çıkan gazetemiz BirGün’ün önceki gün başlattığı dijital üyelik kampanyasına destek büyüyor. AKP’li Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasına karşı demokratik ve özerk üniversite talebiyle direnişlerini sürdüren akademisyen ve öğrenciler, BirGün sayesinde doğru habere ulaşabildiklerinin altını çizdi.

MÜCADELELERİN SESİ

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gambetti: Yalan ve yanlı habercilik yüzünden aşındırılan gerçeklik algımı BirGün gibi dürüst gazeteler sayesinde düzeltebiliyorum. BirGün'ün ana akım ve yandaş medyanın üzerini örtmeye çalıştığı toplumsal gerçekleri ortaya çıkarması ve emek mücadelelerinin sesi olması çok değerli.


GERÇEĞİ DUYURUYOR

Tarih Bölümü Öğrencisi Suna Özcan:
Her gün havuz medyasının yalanlarına karşı dürüst bir şekilde halk için gazetecilik yapan BirGün, kurulduğu günden beri hakkını arayan işçiden direnen öğrenciye, eşit yaşam mücadelesi veren kadınlardan LGBTİ+’lara kadar herkesin sesini duyurduğu için sürekli hedef gösterilen, ancak bizlerin de gündem takibi yaparken ilk başvurduğumuz yer. Boğaziçi direnişinin başladığı günden beri de tüm karalama ve hedef göstermelere karşı öğrenciye kulak verdiği ve gerçeğin sesini korkusuzca duyurduğu için bizler için ayrı bir öneme sahip.

BirGün İYİ Kİ VAR

Bilişsel Bilim Yüksek Lisans Öğrencisi Uğur Kan:
BirGün’ün baskılara, haksız hedef göstermelere, cezalara, kısıtlamalara ve hatta yazarlarına yönelik tehditlere rağmen halkı için yayıncılık yaptığını görüyoruz. Boğaziçi’nde olan olayları hiçbir yayın kuruluşu yansıtamıyor çünkü içeri alınmıyorlar. Dolayısıyla biz öğrenciler olarak basın kuruluşlarına aktarmaya çalışıyoruz. Bunlar da belli başlı basın kuruluşları oluyor. Mücadelenin 47’nci gününde bunları gazetelere ulaştırmazsak ve bu gazeteler, bu haberleri yapmazsa halk yaşananları bilemez. Bize böyle bir gazetecilik anlayışı gerekli. Halkı için çalışan, evrensel ve etik değerleri önemseyen gazetecilerin de BirGün gibi gazetelerde yer bulabildiğini görüyoruz... Bu yüzden BirGün iyi ki var.

BİZİMLE BİRLİKTE DURDU

İşletme Bölümü Öğrencisi Dilruba: BirGün sorunların, haksızlıkların karşısında öğrenci hareketine kulak veriyor, sesimizi duyurmamıza yardım ediyor. 40 günü aşan süredir eylemlerimize devam ediyoruz. Bu süreçte direnişimizin çarpıtılmaya çalışıldığı günler geçirdik. Yandaş medyanın karşısında direnişimizin farklı yönlerini yaygınlaştırırken, haklı mücadelemizi savunurken BirGün gibi yayınlar bizim yanımızda kamusallaşmamıza yardımcı oluyorlar. Gündem değiştirmelerin, haksızlığa göz yumarak iktidar övmelerin karşısında bizimle birlikte durduğu için BirGün.

DETAYLI VE TARAFSIZ

Psikoloji Bölümü Öğrencisi Cansel Kademli: BirGün yaklaşık iki üç yıldır düzenli olarak takip ettiğim bir gazete. Çoğu gündemde ana akım medyanın aksine BirGün’ün olayları daha detaylı ve tarafsız bir biçimde aktardığını gördüğüm için bu gazeteyi takip etmeye başladım. BirGün, özellikle içinde bulunduğumuz günlerde Boğaziçi Üniversitesi’ndeki direnişte neler olduğunu çarpıtmadan aktaran gazetelerden biriydi. Bu tarz tarafsız yayınların daha çok yaygınlaşması ve daha fazla kitleye ulaşması gerektiğini düşünüyorum.

HEPİMİZİN SESİ OLDU

Sosyoloji Bölümü Öğrencisi Çağla Öztürk: BirGün gazetesi kayyum rektöre karşı verdiğimiz mücadelede her daim bizim sesimiz oldu. Yandaş basın bizleri hedef gösterirken BirGün gazetesi taleplerimizi duyurdu. Ben de BirGün gazetesinin yanındayım.