Boğaziçili öğrencilere 10 ay hapis

Haber Merkezi

Kampusta Afrin operasyonuyla ilgili lokum dağıtılmasını protesto ettikleri için ‘terör örgütü propagandası’ iddiasıyla yargılanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 30 kişinin 6. duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada hazır bulunan 18 öğrencinin hepsi beraatını talep etti. Duruşmada konuşan Avukat Metin Sezgin, “Ülkenin cumhurbaşkanı mikrofonu her eline aldığında Boğaziçili öğrencileri hedef gösteriyorsa burada siyasi iktidarın müdahalesi olduğunu söylemek gerekir. Bu müdahale iktidarın politikalarını yargı eliyle gerçekleştirdiğinin kanıtıdır” dedi. Avukat Meriç Eyüboğlu da isnat edilen suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek öğrencilerin eyleminin ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını söyledi. Avukat Songül Beydilli ise “Mütalaa taraflı olarak hazırlanmıştır. Lokum dağıtanları mağdur, onları eleştirenleri suçlu ilan etmiştir” diye konuştu.

3 kişinin beraatına karar verilirken 20 öğrencinin ise 10’ar ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. 7 öğrencinin ise yine “propaganda” suçundan ayrı ayrı 6 bin TL cezasına hükmedildi.