Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Eski AKP Milletvekili Adayı Melih Bulu'nun okullarına rektör atanmasını protesto etmesiyle ilişkili olarak 17 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Eyleme katılan 11 kişinin de arandığı öğrenildi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise gözaltına alınanların 15'inin 'öğrenci olmadığını' ileri sürdü. Çataklı ayrıca, eylem sırasında polislere yönelik olarak atılan sloganları da 'hadsiz' şeklinde nitelendirdi.

Boğaziçililer ev baskınlarıyla gözaltına alındı


HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir dönem partisinden milletvekili olmak için sıraya giren Melih Bulu’yu kurum dışından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasını protesto eden öğrenciler, bu sabah evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Boğaziçi öğrencileriyle birlikte, öğrencilerle dayanışmaya gelen farklı üniversitelerdeki öğrencilerin de gözaltına alındığı öğrenildi. BirGün'ün ulaştığı bilgiye göre, şu ana kadar 17 gözaltı var.

Öte yandan 11 kişinin daha arandığı öğrenildi. Gözaltı kararlarının ‘polise mukavemet’ ve ‘toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet’ nedeniyle alındığı belirtildi.

İÇİŞLERİ’NDEN “15’İ ÖĞRENCİ DEĞİL” İDDİASI

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, “gözaltına alınan 17 kişiden 15'inin öğrenci olmadığını, bazılarının MLKP ile irtibatının tespit edildiğini” ileri sürdü.

bogazicililer-ev-baskinlariyla-gozaltina-alindi-825079-1.

Çataklı, düzenlediği 'Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar sırasında polislere yönelik atılan sloganları da hedef alarak, “Türk polisine yönelik atılan hadsiz slogan, bizleri son derece üzdü. Polislerimize katil denmesini kabul edebilmemiz ve buna sessiz kalmamız mümkün değildir” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Melih Bulu'nun Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından öğrenciler, dün öğleden sonra okul önünde kitlesel bir protesto düzenlemişti. Polis ise öğrencilerin okula girişine, kapıya kelepçe takarak engel olmak istemişti. Eylem sırasında gözaltına alınan öğrenciler, akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Melih Bulu, 12 Eylül döneminden sonra üniversiteye kurum dışından atanan ilk rektör oldu.