Bölgedeki süreci yürütecek yönetim hedefi

HÜSEYİN ŞİMŞEK

HDP, Şubat ayında yapılması planlanan olağan kongre öncesinde il ve ilçe kongrelerinde sona geldi. Geçen yıl eylül ayında başlayan kongre sürecinde şimdiye kadar 281 il ve ilçe örgütünün kongreleri gerçekleştirilirken 57 il ve ilçe örgütünün kongre takvimi ise 31 Ocak itibarıyla sona erecek. Büyük Kongre, 23 Şubat’ta Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

HDP’de kongre sürecinde 6 olağanüstü, 16 olağan il kongresi, 18 olağanüstü, 244 olağan ilçe kongresi gerçekleştirildi. 25 il ve 32 ilçe kongresi de planlanan takvim içerisinde gerçekleştirilecek. Gelecek ay yapılacak Olağan Kurultay’da mevcut Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yeniden aday olup olmayacakları ise ocak ayı içerisinde yapılacak toplantıların ardından netlik kazanacak.

Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, kongre sürecine ilişkin BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Normal bir kongre süreci yaşamıyoruz. Burada sadece bir örgütün yönetimini belirlemeyeceğiz. Ortadoğu’da yaşanan süreci doğru yorumlayabilecek ve yürütebilecek bir parti yönetimi oluşturacağız” dedi.

TARİHSEL BİR DÖNEM

AKP iktidarının HDP’ye siyasi soykırım uyguladığını ve seçilmişlere dahi operasyonlar düzenlediğini ifade eden Önlü, “Başta partimiz, bileşenleri veya partimiz ile ittifak halinde olan güçlere, aydınlara, insan hakları savunucularına kadar yoğun bir saldırı altındayız. İşlevsiz kılınmak isteniyoruz. Bu saldırıları boşa çıkaracak bir kadro kurmayı hedefliyoruz. Tarihsel bir dönemden geçiyoruz. Bu sürecin bilincinde olan arkadaşlarla parti yönetimine son şeklini vereceğiz” diye konuştu.