Bolivya'da ordunun baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales için yakalama emri çıkarılacak

Bolivya'da Morales için yakalama emri çıkarılacak

Bolivya’da ABD destekli darbe sonucu istifa ederek Meksika’ya iltica etmek zorunda kalan Devlet Başkanı Evo Morales, için yakalama emri çıkarılacak.

Ülke basınındaki haberlere göre, geçici devlet başkanlığına getirilen muhalif Jeanine Anez, Morales hakkında isyana teşvik ve terörizm iddiasıyla yakalama emri çıkarılacağını duyurdu.

Savunma Bakanı Fernando Lopez'in bu yöndeki ifadelerini hatırlatan Anez, siyasi sığınmacı olarak Arjantin'de bulunan Morales'in ülkeye geri dönmesi durumunda adalet karşısına çıkması ve hesap vermesi gerekeceğini söyledi.

Ne olmuştu?

Morales, ABD destekli çetelerin sokak eylemleri ardından güvenlik güçlerinin de baskıyı yoğunlaştırması sonucu görevinden istifa etmişti. İstifası ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Morales, Meksika'ya sığınmıştı. Havalimanında Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard tarafından karşılanan Molares, burada gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, "Hayatta olduğum sürece siyasetin içinde kalmaya devam edeceğim. Daha güçlü bir şekilde Bolivya’ya döneceğim” ifadelerini kullanmıştı.

AA

cukurda-defineci-avi-540867-1.