ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski ABD Başkanı Trump’tan Halkbank soruşturmasını sonlandırmasını talep ettiğini ileri sürdü.

Bolton: Erdoğan, Trump’tan Halkbank soruşturması için talepte bulundu

ABD’nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili önemli bir iddia ortaya attı.

Bolton, Erdoğan’ın eski ABD Başkan Donald Trump’la her görüşmesinde Halkbank soruşturma sürecini sonlandırmasını talep ettiğini öne sürdü.

DW Türkçe’nin Spiegel’den aktardığı habere göre, Halkbank meselesinin son dönemlerde Trump’la Erdoğan’ın diyaloğunu zedelediğini iddia eden Bolton, “Halkbank'ın da Trump’ın dava sürecini sona erdireceği konusunda eski ABD Başkanına çok güvendiğini ve bu nedenle ABD makamlarına karşı hiçbir taviz vermeye yanaşmadığını” kaydetti.

Haberde, en kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde bankaya 20 milyar dolara kadar para cezası ya da uluslararası bankacılık sistemi SWIFT'ten çıkartılma cezası verilebileceği belirtildi.

ABD’li New York Times gazetesi de Erdoğan'ın Halkbank davası sürecine müdahale etme girişimleriyle ilgili büyük ilgi uyandıran bir haber yayımlamıştı.