Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Bana kayyum atayacak adamın alnını karışlarım

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisi için “Birileri Tanju Özcan’ı durdursun” diyen Bolu Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili’ne, “Bana ‘bu yola çık’ diyen halk, ‘dur’ diyecek olan da halktır. Ben, bana kayyum atayacak adamın alnını karışlarım” cevabını verdi.

Mültecilere ilişkin yapmış olduğun, “Yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağız. Bu misafirlik çok uzadı. Gitsinler istiyoruz” açıklamasıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın AKP’li belediye meclisi üyelerinin üzerine çay atmıştı. Özcan, bu gündemlere ilişkin kendisi hakkında “Birileri Tanju Özcan’ı durdursun” diyen Bolu Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili’ne şöyle yanıt verdi:

“Çok üzüldüm. Neye üzüldüm biliyor musunuz? Burada bir darbe girişimi söylemi oldu. Ne diyor? Birileri Tanju Özcan’a ‘dur desin’ diyor. Kim diyor? AK Parti’nin Grup Başkanvekili… Ne demektir bu? Ben ağaç kavuğundan mı çıktım? Ben sandıktan çıkıp geldim buraya. Birileri derken, kime sesleniyorsun sen? Benim Genel Başkanıma mı sesleniyorsun? İl başkanıma mı sesleniyorsun? Yoksa İçişleri Bakanı’na, Cumhurbaşkanı’na mı sesleniyorsun?

Bu arada FETÖ’cülar bana saldırırken, bu hain şerefsizler inlerinden havlarken bir kez bile ‘siz bizim belediye başkanımıza nasıl saldırıyorsunuz hainler’ diyemediniz. Şimdi diyorsunuz ki, ‘Birileri Tanju Özcan’ı durdursun.’ Ne yapsın? Tanju Özcan’a kayyum atasın değil mi? Derdiniz bu. Seçimle yenemediniz. Kayyum atasın.

Milli iradenin tecellisiyim ben. Bana ‘bu yola çık’ diyen halk, ‘dur’ diyecek olan da halktır. Ben, bana kayyum atayacak adamın alnını karışlarım. Ha görevden alacak… O neden alınıyor biliyor musunuz arkadaşlar? Yolsuzluktan. Bütün AK Parti'liler bilir çalıştığımı. Sayın bakanlar da bilir, sayın Cumhurbaşkanı da bilir. Şaptan olmaz şeker, benden olmaz hırsız. Çalmadan da, çırpmadan da işimizi yapmaya çalışıyoruz. Allah da çıktığımız yolda bizim yanımızda yar ve yardımcımız."

(ANKA)