Irkçı ve cinsiyetçi açıklamaları ile gündeme gelen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’ye atılan tokadı savundu. Özcan, “Adam az bile yapmış. Polisi itmek nedir? HDP İl Başkanı olman sana ayrıcalık mı sağlıyor?” dedi. Özcan, Encu'ya "gavat" dediği paylaşımını ise bir süre sonra sildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP'li Encu'ye atılan tokadı savundu: Az bile yapmış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hasta ve infazı yakılan tutuklular için Kadıköy’de gerçekleşen Adalet Nöbeti’nde HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye bir polis tarafından atılan tokadı savundu.

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok siyasetçinin tepki gösterdiği polise destek veren Özcan, “Adam az bile yapmış. Polisi itmek nedir? HDP İl Başkanı olman sana ayrıcalık mı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Şimdi Fox haberi izliyorum. Bir komiser HDP il Başkanı’na tokat atmış. Adam az bile yapmış. Polisi itmek nedir? HDP İl Başkanı olman sana ayrıcalık mı sağlıyor. Terörü lanetlemediğiniz her gün benim size hep bir sözüm olacak. PKK’nın sözcüleri, bu arada kına geldi mi?"

Özcan, daha sonra bir kullanıcı tarafından yapılan paylaşımı alıntılayarak, "Kardeşim, Halep oradaysa arşın burada. Kimsenin polisimizi aşağılamaya çalışmasına izin vermeyiz. Tokadı yiyen o gavat HDP İl Başkanı savundukları o terörist örgütün kaç askeri ve polisi hain tuzakla şehit düşürdüğünü hiç düşündün mü? Türk polisi, Türk milletinin polisidir" ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan'ın twitter paylaşımıTanju Özcan'ın twitter paylaşımı

Özcan, gelen tepkiler üzerine Encu'ye hakaret ettiği paylaşımı sildi.

NE OLMUŞTU?

“Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla pazar günü İstanbul Kadıköy'de yapılmak istenen basın açıklaması sırasında polis, HDP'li Ferhat Encu'ye tokat atmıştı.

O anları görüntüleyen Artı TV kameramanı Mehmet Zeki Kaya, gözaltına alınmış, Kaya daha sonra serbest bırakılmıştı.

İstanbul Valiliği olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurmuş ancak açıklamasında Encu'nun "polisi kışkırtığını" öne sürmüştü.

HDP'den yapılan açıklamada ise, "Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!" denilmişti.

Yaşananlara tepki gösteren CHP’li lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum" demişti.