Bolu Belediyesi'ne Tanju Özcan'la görüşmek için gelen ve bıçakla gerginlik çıkaran kişi gözaltına alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan Özcan, olayın gerçekleştiği sırada belediyenin ek hizmet binasındaki makam odasında olduğunu belirtti. Özcan, daha önce tehditler aldığını dile getirerek, “Elinde bıçaklı biri geliyor, burada bağırıp çağırıyor. Buradaki çalışanların doğal olarak bundan etkilenmemeleri mümkün değil. Artık yeter" sözleriyle tepki gösterdi.

Bolu Belediyesi'nde bıçakla gerginlik çıkaran kişi gözaltına alındı
Fotoğraf: İHA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın makam odasının önüne gelen H.H. isimli pazarcı, gerginlik çıkarınca gözaltına alındı.

Bugün saat 11.30 sıralarında Bolu Belediyesi'ne gelen pazarcı H.H., burada personelle tartıştı. Ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın makam odasının bulunduğu kata çıkan H.H., burada gerginlik çıkarınca zabıta ekipleri ve belediyede bulunan polis ekipleri müdahale etti.

DHA'nın haberine göre, arbede sırasında H.H.'nin yanında bulunan bıçak yere düştü. H.H. daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Olay sırasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın makam odasında olmadığı öğrenildi. H.H.'nin pazar yeri konusu için belediyeye geldiği ileri sürüldü.

TANJU ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Belediye Başkanı Tanju Özcan konuyla ilgili açıklama yaptı.

Özcan'ın açıklaması şöyle:

"Ben belediye ek hizmet binasındaki makam odamdayken, buradaki makam odama kimliği belirsiz bir şahıs gelmiş, bağırmış çağırmış arkadaşları tehdit etmiş. Sonra polis tarafından gözaltına alınmış. Polis niye vardı onu söyleyeyim; bir süredir bana yönelik tehditler bir süredir arttı. Özellikle PKK ve uzantılardan tehdit alıyorum. Emniyet tarafından özel olarak korunuyorum. Bu tehditlerin sonucuydu.

Tehdit almaktan korkan bir adam değilim. Hayatım boyunca da birçok kez maruz kaldım. Gün geldi FETÖ'cüler tehdit etti, terör örgütlerinin ölüm listelerine aldılar. Bunu bana marifetmiş gibi tebliğ ettiler. Artık bunların boyutları çok artmaya başladı ve eskiden milletvekili iken sadece kendimden sorumluydum. Şu an bu binada 500 tane çalışan var. Bu arkadaşlarımı tedirgin ediyorlar, korkutuyorlar.

Elinde bıçakla biri geliyor, bağırıp çağrıyor. Buradaki çalışanların doğal olarak bundan etkilenmemeleri mümkün değil. Artık yeter. Şunu herkes bilsin; biz tehditlere boyun eğmeyiz. Söyleyeceğimizden geri durmayız. Ama özellikle belediye çalışanlarıma bir zarar gelirse dünyayı başlarına yıkarım. Sığınmacı çeteleri tehdit ediyor bir yandan. Bir yandan PKK ve uzantıları, yeter artık. Güvenlik konusunda çok zayıfız. Şeffaf belediyecilik adına hemen hemen hiç duyarlı kapı bile koymadan insanlar bize çok kolay ulaşabilsin, dedik. Artık bundan sonra bir kısım güvenlik önlemi almak zorunda kalacağız. Vatandaşımızdan bu konuda anlayış bekliyorum, şahsım için değil belediye çalışanlarıyla ilgili. Bugün yaşanan olayı emniyet araştırıyor. Bize bilgi verilecektir.

Konunun pazar tezgahı olup olmadığını da kimse bilmiyor, o şahsın kendi ifadesi. Olay aydınlansın, bir görelim hep birlikte sizinle de paylaşmamız gerekirse paylaşırız. Eline silahı alan buraya gelememeli."