Bolu'da evinin bahçesinde oynarken fidye için kaçırılan 8 yaşındaki çocuk kurtarıldı. Sağlık ekiplerince kontrolden geçirilen çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, 'fidye istemek için çocuk kaçırmak´ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı. Zanlı O.Ö. ifadesinde, "Çocuk, eve girdiği sırada köpeğini alıp, karşıdaki göremeyeceği bir yere bağladım. Markete gidip, koli bandı aldım. Çocuğu kaçırıp, ailesinden para isteyeceğimi düşündüm. Daha sonra kameraların göremeyeceğini düşündüğüm noktalardan yolu uzatarak, bir iş merkezinin çatısına çıkardım" diye konuştu.

Bolu'da fidye için kaçırılan 8 yaşındaki çocuk kurtarıldı, zanlı tutuklandı
Fotoğraf: AA

Bolu'da evinin bahçesinde oynarken kandırılarak fidye için kaçırılan 8 yaşındaki çocuk, bir iş merkezinin çatı katında sandalyeye bağlanmış halde bulundu.

AA’nın aktardığına göre sokakta yaşadığı belirtilen O.Ö. isimli kişi, ebeveynleri evde bulunmayan ve villanın bahçesinde köpeğiyle oynayan 8 yaşındaki Ö.B.Ö'yü bir süre izledi.

Çocuğun eve girmesinin ardından köpeği kaçıran şüpheli, dışarı çıktığında Ö.B.O'ya köpeğinin yerini bildiğini ve kendisiyle gelirse yerini göstereceğini söyledi.

Teklifini kabul eden çocuğu kaçıran O.Ö, iş merkezinin çatısına götürdüğü çocuğun ellerini, ayaklarını ve ağzını bantlayarak sandalyeye bağladı.

Daha sonra fidye istemek için eve giden ve çocuğunu evde bulamayan annenin haber vermesi üzerine bölgeye gelenleri görünce panik yapan şüpheli, koşmaya başlayınca yurttaşlar tarafından kovalandı.

Bu sırada kovalamacayı fark eden ve görevde olmayan polis memurunun durdurduğu araçla peşinden gittiği O.Ö, yurttaşların da yardımıyla yakalanarak polis merkezine götürüldü.

ZANLI TUTUKLANDI

İfadesinde çocuğu fidye için kaçırdığını itiraf eden zanlının, Ö.B.Ö'yü tuttuğu yeri tarif etmesi üzerine Yaşamkent Mahallesi'ndeki iş merkezine giden ekipler, çocuğu sandalyeye bantlanmış halde buldu.

Sağlık ekiplerince kontrolden geçirilen çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan O.Ö., 'fidye istemek için çocuk kaçırmak´ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli, tutuklandı.

bolu-da-fidye-icin-kacirilan-8-yasindaki-cocuk-kurtarildi-1117540-1.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Bolu'da 8 yaşındaki çocuğu fidye için kaçıran zanlının ifadesi ortaya çıktı.

O.Ö. adlı şüpheli ifadesinde, "Çocuk, eve girdiği sırada köpeğini alıp, karşıdaki göremeyeceği bir yere bağladım. Markete gidip, koli bandı aldım. Çocuğu kaçırıp, ailesinden para isteyeceğimi düşündüm. Daha sonra kameraların göremeyeceğini düşündüğüm noktalardan yolu uzatarak, bir iş merkezinin çatısına çıkardım" dedi.

İfadesinde çocuğu fidye için kaçırdığını söyleyen O.Ö., "Askerliğimi bu kentte yaptım, bittikten sonra memleketim Kayseri'ye dönmedim. Burada sokaklarda kalmaya başladım. Tek tük para buldukça ucuz otellerde kalıyordum. Paraya ihtiyacım vardı. Çocuğu villa bahçesinde gördüm. Evde yalnız olduğunu fark ettim. Çocuk, eve girdiği sırada köpeğini alıp, karşıdaki göremeyeceği bir yere bağladım. Markete gidip, koli bandı aldım. Çocuğu kaçırıp, ailesinden para isteyeceğimi düşündüm. Daha sonra kameraların göremeyeceğini düşündüğüm noktalardan yolu uzatarak, bir iş merkezinin çatısına çıkardım. Burada çocuğu bantla sandalyeye bağladım. Çocuğa herhangi bir zarar vermedim. 'Ailen zengin mi?' diye sordum. Çocuk ise 'Çok zengin değiliz ama orta halliyiz' diye cevap verdi. Çocuğu bağladıktan sonra eve gidip, ailesiyle iletişim kurabileceğimi ve fidye isteyebileceğimi düşündüm. Daha sonra paniğe kapılıp, kaçtım. Pişmanım" dedi.