Bolu'da meydana gelen sağanak yağış nedeniyle dere taştı, 14 evde ise su baskını yaşandı

Bolu'da sağanak: Dere taştı, 14 evi su bastı

Bolu'da etkili olan sağanak nedeniyle Gücük Deresi taştı, giriş katta bulunan 14 evi su bastı.

Kent merkezinde gece başlayan yağmur, sabahın erken saatlerinde sağanağa dönüştü. Etkili olan sağanak nedeniyle Gücük Deresi taştı, giriş katta bulunan 14 evde su baskını yaşandı. Belediye ekipleri iş makinesiyle dere yatağını temizleyerek suyun mahalleye akışını engellemeye çalıştı. Mahalle sakinleri, kendi imkanlarının yanı sıra itfaiye ekiplerinin yardımıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

Su baskınlarının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bölgeye geldi. Tanju Özcan burada yaptığı açıklamada, "Yapımı devam eden Güney Çevre Yolu ile ilgili Karayolları müteahhidi derenin yatağını değiştirmiş. Bir menfez oluşturmuş ama menfezin ucu açık. O şekilde bırakmış. Ne Devlet Su İşleri’ne ne de belediyemize bu konuda bilgi de verilmemiş. Bunun sonucunda Gücük Deresi’nin suyu karların da hızlı erimesi neticesinde mahallemizi bu hale getirdi” dedi.

Bölgede hasar tespit çalışması sürerken, evlerdeki suları da tahliye çalışmaları devam ediyor.

Su baskınları sonucu mağdur olan mahalle sakinleri, bir anda mahalleyi suyun bastığını, her yerin gölete döndüğünü, kendi imkanları ve itfaiyenin yardımı ile suyu tahliye etmeye çalıştıklarını, çok sayıda evin suyla dolduğunu ve giremediklerini söyledi.

Öte yandan Bolu merkeze bağlı Ömerler Köyünde de sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı.

bolu-da-saganak-dere-tasti-14-evi-su-basti-683866-1.

AA-DHA