Bolu Belediyesi'nin AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri, dijital su sayacı kullanan yurttaşların tükettiği suya yapılan yüzde 20 zammın geri çekilmesi için önerge verdi. Önerge Mecliste görüşülmeden CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Bolu'da 'su zammı geri çekilsin' önergesi CHP'li ve İYİ Partili üyeler tarafından reddedildi

Bolu Belediyesi Meclisi'nde AKP'li ve MHP'li üyeler, dijital su sayacı kullanan yurttaşların tükettiği suya yapılan yüzde 20 zammın kaldırılması için önerge verdi, CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri önergeyi reddetti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, meclis toplantılarında ve basın açıklamalarında dijital su sayaçlarından mekanik su sayaçlarına geçiş yapılması için yurttaşlara çağrıda bulunurken, dijital su sayacı kullanan yurttaşların tükettiği suya yüzde 20 oranında zam yapıldığını dile getirdi.

medya14.net'te yer alan habere göre, uygulanan zammın dijital su sayacı ve mekanik su sayacı kullanıcıları arasında haksızlığa neden olduğunu belirten AKP'li ve MHP’li meclis üyeleri zammın geri çekilmesi için Özcan’a bir önerge sundu. Ancak sunulan önerge Mecliste görüşülmeden CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri tarafından reddedildi.

AKP’li Burak Balaban ve Uğur Akbay ile MHP’li Necdet Çakır’ın imzasıyla Meclis Başkanı Özcan’a sunulan önergede şu ifadeler yer aldı:

“Dijital su saatlerine yapılan zammın haksız ve hukuksuz olduğunu hem bu kararlar alınırken hem de uygulamaya konmadan önce defalarca belirtmiştik. Bolu halkından gelen yoğun istek ve şikayet noktasında Meclis üyeleri olarak bize düşen görev bu taleplerin ve isteklerin burada göz önüne alınması gerektiğidir. Dijital su sayaçlarına uygulanan m3 fiyatlarının mekanik su sayaçlarıyla eşitlenmesini talep ediyoruz. Bu konunun meclisimizin gündemine de ek madde olarak eklenmesini istiyoruz.”