Bolu Emek ve Demokrasi Platformu Gezi Direnişi’nin yıl dönümü nedeniyle Kardelen Meydanı’nda “Karanlık gider, Gezi kalır! Gezi tutsakları serbest bırakılsın” başlığıyla basın açıklaması düzenledi.

Bolu Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Gezi anması: Gezi tutsakları serbest bırakılsın

Bolu Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Gezi Direnişi’nin 9. Yılı anması Kardelen Meydanı’nda saat 18.00’de gerçekleştirildi. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “Gezi halktır, yargılanamaz” sloganlarının atıldığı eylemde platform adına açıklamayı Serdar Koçyiğit okudu.

Medya14'ten Ahin Aslan'ın haberine göre; açıklama şöyle:

“Baskıya ve zulme karşı gelişen Türkiye’nin halk hareketleri tarihine altın harflerle yazılan, en barışçıl, en demokratik direnişin, Gezi Direnişinin üzerinden 9 yıl geçti. İstanbul’un yeşil alanlarından birisinin daha betonlaştırılmasına karşı çıkanlara reva görülen amansız şiddete duyulan tepki milyonların ekolojik bir yaşam, eşitlik, özgürlük, laiklik, adalet ve demokrasi talebi ile birleşerek o ağaçların yeşeren dalları gibi kısa sürede tüm ülkeyi sardı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşayan milyonlarca insanın yaşam alanlarına ve yaşam tarzlarına dönük saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Koçyiğit, “Kaç çocuk sahibi olacaklarından, çocuklarını hangi okullara göndereceklerine, nasıl giyinip ne yiyip içeceklerine kadar yaşamlarının her hücresine müdahale edilen, en temel sendikal hakları tek tek ellerinden alınan milyonlar kölece çalışma koşullarına “yeter artık” diyerek omuz omuza verdiler. Demokrasiye, adalete, özgürlüğe susamış her yaştan, her kimlikten, her düşünceden, her inançtan, her meslekten milyonlar dayanışmayı, karşılıklı saygı ve sevgiyi, kardeşliği temel alan bir toplumsal direnişe, Gezi’ye imza attılar” dedi. Toplumsal direnişten gizli örgüt ve darbe senaryosu çıkarılmaya çalışıldığını kaydeden Koçyiğit, “Tek Adam Rejimi farklıkları zenginlik olarak gören, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, dışlamayan Gezi’nin değerlerine, demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik talebine adeta savaş açtı. Olmadık yalanlara, iftiralara sığındılar. Bir toplumsal direnişten gizli örgüt, darbe senaryosu çıkarmaya çalıştılar. Çünkü daha da otoriterleşmek ve OHAL’e varacak yeni bir süreci başlatmak için yalana, hileye, gerekçelere, senaryolara ihtiyaçları vardı. Askeri darbelerden alışık olduğumuz hazırlıklara benzer kendi sivil darbelerinin ön hazırlıklarını yapıyorlardı” diye konuştu. Yargıya müdahale edildiğini iddialarla müebbet hapis cezalarının verildiğini vurgulayan Koçyiğit, “Dava açtılar. Olmadı. Yargılananların tümü beraat etti. Yargıya müdahale ettiler, aynı iddianame ve iddialarla bu kez müebbetler, onlarca yıllık cezalar verdiler. Çünkü muktedirler hükmünü vermişti, bu topraklarda “ayakların baş olmasına izin verilmeyecekti”! Ancak ne yaparlarsa yapsınlar milyonların eseri Gezi’yi hafızlarımızdan silmeye, Gezi’nin değerlerini, ruhunu yok etmeye güçleri yetmedi, yetmeyecek!” ifadelerine yer verdi.

Gezi’nin daima yaşayacağını söyleyen Koçyiğit, “Milyonların demokrasiye, adalete, özgürlüğe, insanca yaşamaya olan özlemi sürdükçe de yetmeyecek, Gezi hep yaşayacak. Eşitliğin, özgürlüğün, barışın, laikliğin, dayanışmanın, insanca ve ekolojik bir yaşamın hâkim olduğu bir ülke için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Gezi sürecinde aramızdan koparılan Berkin Elvan’ın, Ethem Sarısülük’ün, Ali İsmail Korkmaz’ın, Abdullah Cömert’in, Medeni Yıldırım’ın, Hasan Ferit’in, Ahmet Atakan’ın, Mehmet Ayvalıtaş’ın anıları önünde saygıya eğiliyoruz. Milyonların Demokrasi, Eşitlik, Adalet Mücadelesinin Eseri Gezi’yi ve gezi tutsaklarını bir kez daha selamlıyoruz!Bu daha başlangıç mücadeleye devam!karanlık gider gezi kalır!” dedi.