Galatasaray, Selçuk İnan’ın 90’ıncı dakikada attığı golle Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla puanını 46’ya yükseltti

Bölüm sonu yine sürpriz bitti

Galatasaray, aynen geçen haftaki Antalyaspor maçında olduğu gibi ikinci yarısında oldukça bocaladığı Gençlerbirliği mücadelesini son dakikada bulduğu golle kazandı.

Igor Tudor, Galatasaray’da başarılı olacak mı bunu önümüzdeki dönemde göreceğiz, bununla beraber en azından yapmaya çalıştığı şeye sadık kalmasını ve takımını sahada ne yaptığını bilen bir ekibe dönüştürme çabasını takdir edebiliriz. Örneğin aylar, belki de seneler sonra sarı-kırmızılılar korner atarken bir futbolcu rakip ceza yayı üzerinde, oraya düşecek muhtemel topları bekliyordu ki bu, futbolumuzun eksikliklerinden bir tanesi. Takımın kenar oyuncularının da yeni diziliş gereği önlerinde oluşan boşluğu değerlendirme konusundaki ısrarları dikkat çekici. Tabii toz pembe bir tablo çizmek de yersiz. Lukas Podolski’nin sayısız pozisyonda rakip kaleye arkası dönük olarak kanatlara bıraktığı toplar bu sistemin işlemesini sağladı, ancak bu görevi aslında Selçuk, Tolga ve Josue üçlüsünün yapması gerekiyordu. Alman futbolcunun sezon sonu takımdan ayrılacak olması ve Wesley Sneijder’ın takımda tartışılan geleceği, Hırvat teknik adamın gelecek sezon ön alanda yaratıcı oyunculara ihtiyaç duyacağını şimdiden haber veriyor. Defans hattında ise sıkıntıların ortadan kaybolduğunu söyleyemeyiz. Sakatlıklar, kadro dışı bırakmalar, formsuzluklar ve cezalar sebebiyle o bölgeden o kadar fazla oyuncu geçti ki bu sezon, bırakın önümüzdeki sezonu gelecek haftaki mücadelede savunmanın hangi oyunculardan oluşacağını bilemiyoruz.

Geçtiğimiz haftaki Antalyaspor-Galatasaray maçının yazısını okuyanlar Galatasaray futbolcularının oyundan yaşadığı kopmaları anlatmak için şu satırları kullandığımı hatırlayacaktır. Tolga Ciğerci kendisine faul yapıldığını göstermek için elini en az 1 metre havaya kaldırdığında topa eliyle müdahale ediyordu neredeyse....O Tolga bu hafta yine aynı hatayı yaptığında bu sefer topa dokundu ve bir anda taraftarın gözünde istenmeyen adam haline geldi. Doğrusu futbol eğitimini Almanya’da almış bir futbolcunun böyle bir amatörlüğü yapabilmesine de akıl sır ermesi zor. Tabii maçtan kopan sadece o değildi, Muslera’nın doğrudan kalesine yönelen Gençlerbirliği kornerini direk dibinden çıkardığı pozisyonda ön direğe yapılmış hiçbir futbolcunun olmamasını nasıl açıklarız bilemiyorum. Bu hafta da onları kurtaran bir son dakika golü oldu. Geçen hafta Eren’in kafasının ortasını yapan Selçuk bu sefer topu doğrudan ağlara gönderen isimdi. Galatasaray artık daha eğlenceli bir takım, ancak şampiyonluklar eğlenceli değil iyi takımların işi.