İstiklal Caddesi'ne bombayı bıraktığı tespit edilen Ahlam Albashir'in ifadesi polis tarafından basına servis edildi. Emniyet kaynaklı bilgiye göre talimatı 'Hacı' kod adlı kişiden aldığını söyleyen Albashir, "Talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dedi.

Bombayı Taksim'e bırakan Albashir’in ifadesi: Talimatı Hacı verdi

İstanbul'un en işlek caddelerinden İstiklal Caddesi'ne 13 Kasım Pazar günü bomba bırakan Ahlam Albashir'in resmi ifadesi dün akşam saatlerinde alınmaya başlandı.

Emniyet kaynaklı bilgilere göre Albashir, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı kişiden aldım" dedi.

DHA'nın aktardığına göre talimatın ardından bombayı patlattığını söyleyen Albashir, "Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" ifadelerini kullandı.

ANKA'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden aktardığı bilgilere göre ise Ahlam Albashir ifadesinde, bankta oturarak 40 dakika süreyle talimat gelmesini beklediğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde saat 16.20'de bombalı saldırı meydana gelmiş, saldırıda, 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı.

Emniyet ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıyı PKK'nin gerçekleştirdiğini açıklamış, PKK'ye bağlı Halk Savunma Merkezi ise "Olayla ilişkimiz yok" ifadelerine yer verilen bir açıklama yayınlamıştı.