CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, sokağa çıkma yasağı nedeniyle bomboş olan Osmangazi Köprüsü’nde video çekerek, yine de işletmecilere bir günde 6 milyon TL ödeneceğini söyledi.

Bomboş Osmangazi Köprüsü’nde video çekti: Bugün için de 6 milyon TL ödenecek

Koronavirüs önlemi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için bomboş olan Osmangazi Köprüsü üzerinden video çekimi yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “İşçiye pandemi, köylüye pandemi, memura pandemi ama bu beyefendilere yasak ve pandemi yok. Yollar bomboş ama biz her gün için beşli çeteye, 40 bin araç garantisi vermişiz. 2021 yılı zamlarına göre; otomobiller için geçiş ücreti 147.5 TL oldu. Bir günde bu rakam 6 milyon TL yapar” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Başarır kısıtlamalar dolayısıyla sokağa çıkma yasağının bulunduğu bugün, Osmangazi Köprüsü üzerinden iktidara ve “Beşli Çete" dediği kamu ihalelerinin neredeyse tamamını alan büyük inşaat şirketlerine seslendi.

İktidara seslenen CHP’li Başarır, "Bugün sokağa çıkma yasağı var. Yollar bomboş ama biz her gün için beşli çeteye, 40 bin araç garantisi vermişiz. 2021 yılı zamlarına göre; otomobiller için geçiş ücreti 147.5 TL oldu. Bir günde bu rakam 6 milyon TL yapar" diyerek geçiş garanti ücretlerini eleştirdi.

Meydana gelen kamu zararına dikkat çeken Ali Mahir Başarır şöyle konuştu:

“İşçiye pandemi, köylüye pandemi, memura pandemi ama bu beyefendilere yasak ve pandemi yok. Her gün 6 milyon TL'yi ödüyoruz. Verilen geçiş garantileri, vatandaşımızın cebinden çıkarken ve salgın döneminde vatandaşımıza aylık yardım bile yapılmazken, bu ‘Beşli Çeteye’ ise devlet eliyle geçiş garantileri üzerinden yardım yapılmaktadır.”