Ülkenin en borçlu belediyeleri arasında yer alan AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, konser organizasyonları için 1,3 milyon TL’lik harcamaya imza attı.

Borç içindeki belediyede ‘vur patlasın çal oynasın’

Mustafa BİLDİRCİN

Belediyelerin ve bağlı idarelerin 2019 yılındaki 10 milyar 870 bin TL’lik toplam borcunun 5,7 milyar TL’sini tek başına alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, konser organizasyonları için kesenin ağzını açtı. Belediye, bu yıl düzenlenecek konserler için 1,3 milyon TL’yi gözden çıkardı.

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 2021 yılı içinde düzenlenecek sahne gösterileri ve organizasyonlar için 8 Aralık 2020’de ihale açtı. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen ihale için toplam yedi firma doküman satın aldı. Açık ihale yöntemiyle yapılan ihaleye beş firma teklif verirken AKP’li belediye, yalnızca bir teklifi geçerli saydı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihale kapsamında geçerli kabul edilen tek teklifi değerlendirerek 16 Şubat’ta İstanbul Ajans Turizm Organizasyonu ile anlaşma imzaladı. Belediye ile şirket arasında imzalanan sözleşmenin bedeli 1 milyon 363 bin TL oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 1,3 milyon TL’lik sözleşme imzaladığı şirket, belediyelerden bugüne kadar 172 milyon 452 bin TL’lik ihale aldı.

Referansları arasında çok sayıda AKP’li belediye bulunan şirket son olarak Fatih Belediyesi’nin, “Eğitim, atölye çalışmaları, organizasyon” ihalesini 2,1 milyon TL’ye üstlendi. Mustafa Yolaç ve Muhammet Yolaç’a ait olan şirket, İBB’nin 2015-2018 arası için düzenlediği 25 milyon TL’lik, “Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Bando Gösterileri” ihalesinin de kazananı oldu. Söz konusu şirket, AKP’li belediyelerden aldığı mehter ve organizasyon işleriyle biliniyor.