İzmir'in Seferihisar ilçesinde gümüşçülük yapan esnaf Mustafa Akatay, biriken borçları nedeniyle hayatına son verdi.

Borçları biriken esnaf yaşamına son verdi

Salgın ve kapanma sürecinin ardından birçok esnaf maddi sıkıntılarla boğuşurken, son dönemde yaşanan intiharlar halen gündemde. İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı turistik bir bölge olan Sığacık'ta gümüşçülük ve takı ticareti yapan Mustafa Akatay da biriken borçları nedeniyle intihar etti.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre, Atakay'ın intiharından önce dükkanına giderek etrafı dağıttığı, eşyalarını ve camları kırdığı öne sürüldü. Akatay'ın cenazesi İzmir Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

ESNAFLAR: "OKUYAN YAZAN BİR ARKADAŞTI, ÇOK ÜZÜLDÜK"

Akatay ile Kaleiçi 127 sokakta esnaflık yapan arkadaşları, pandemi sürecinin ardından bütün esnafın zora girdiğini belirtti. Esnaf, bu sürecin üzerine Seferihisar'da yaşanan tsunami felaketinde dükkandaki mallarının tahrip olduğunu söyledi.

Akatay'ın intiharının bütün esnafı üzdüğünü vurgulayan arkadaşları, “Çok iyi, okuyan yazan bir arkadaştı. Gerçekten çok üzüldük. Bizlere böyle bir sıkıntısı olduğundan bize hiç bahsetmedi. Esnaf olarak ortaklaşa bir şey yaparak halledebilirdik. Duyduğumuz kadarıyla 25 bin lira gibi bir paradan bahsediliyor. Aramızda toparlayabilirdik. Çözebilirdik. Ama gururlu bir arkadaştı, o nedenle kimseye söyleyemedi diye düşünüyoruz. Tüm sevenlerinin ve yakınlarının başı sağolsun” ifadelerini kullandı.