İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rus milyarder Abramovich’e neden yaptırım uygulanmadığı sorusuna, "Bu aşamada bireysel vakalar hakkında yorum yapmam uygun değil" yanıtını verdi.

Boris Johnson, 'Abramovich' sorusuna yorum yapmaktan kaçındı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'e neden yaptırım uygulanmadığı sorularına yorum yapmaktan kaçındı ve bu aşamada, bireysel vakalar hakkında yorum yapmasının "uygun" olmadığını belirtti.

Başbakan Johnson, Avam Kamarasında yapılan haftalık Başbakana Sorular Oturumu'nda milletvekillerinin, İngiltere'deki kilit Rus oligarklara neden yaptırım uygulanmadığı sorularıyla karşı karşıya kaldı.

Ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Keir Starmer'ın, Johnson'a, Rus milyarder Abramovich’e neden yaptırım uygulanmadığı sorusuna, "Bu aşamada bireysel vakalar hakkında yorum yapmam uygun değil" yanıtını verdi.

Ancak, ülkesinin daha önce attığı yaptırım adımlarının etki yarattığından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine işaret eden Johnson, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin rejimi üzerindeki kıskacın giderek sıkılaştığını" dile getirdi.

Johnson ayrıca, ülkesinin Rusya'ya karşı yaptırımlarda "öncülük" ettiğini kaydetti.

"PUTİN CİDDİ ŞEKİLDE YANLIŞ HESAP YAPTI"

Yine muhalefet lideri Starmer'ın, Johnson'a, daha önce Kremlin için çalışan ve Londra'da 11 milyon sterlin değerinde iki mülke sahip bir kişinin neden yaptırım listesinde olmadığı sorusunu Johnson, "Yapılacak daha çok şey var ve bu hükümetin aldığı yetkiler sayesinde Putin rejimine bağlı herhangi bir kişiye, şirkete yaptırım uygulayabiliriz" şeklinde yanıtladı.

Boris Johnson, Putin'in kaybedeceğinin ve ülkesinin Ukrayna halkına verdiği desteği sürdüreceğinin altını çizerek, "Putin, egemen bir ulusa karşı yaptığı iğrenç saldırıda, ciddi şekilde yanlış hesap yaptı. Ukrayna halkının olağanüstü sabrını ve özgür dünyanın, kendi barbarlığına karşı koyma konusundaki birliğini ve kararlılığını hafife aldı" dedi.

(AA)