İngiltere'de başbakanın eski yaveri Dominic Cummings'in iddiasına göre Johnson, virüsten korkmadığını göstermek için canlı yayında enfekte olmak istedi.

'Boris Johnson, koronavirüsten korkmadığını göstermek için canlı yayında enfekte olmak istedi'

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın eski yaveri Dominic Cummings, bugün Avam Kamarasında Başbakanın koronavirüse yönelik yaklaşımı konusunda açıklamalar yapmayı planlıyor. Daily Mail'in haberine göre Cummings, eski işvereninin koronavirüs konusundaki yaklaşımı konusunda birçok iddiada bulunacak.

KUNG FLU

Haberde yer alan iddialar, Başbakanın salgını önemsemediği ve önlemler konusunda çekimser olduğuna işaret ediyor. Cummings'in Avam Kamarasına yapacağı tanıklıkta Johnson'ın koronavirüsü önemsemediği, sadece 80 yaşındakileri öldürdüğünü ve ırkçı bir şekilde virüsten Kung Flu diye bahsettiğini açıklayacağı söyleniyor. Ayrıca Başbakan'ın virüsün önemsiz olduğunu göstermek için canlı yayında enfekte olmak istediği de iddialar arasında.

"KAPANMADANSA ÖLÜMLERİ TERCİH EDERİM"

Haberde, Cummings'in tanıklığında Johnson'ın "ikinci bir kapanmadansa sokakların cesetlerle dolmasını tercih ederim" dediğini açıklayacağı belirtiliyor. Yine habere göre Johnson pandeminin başlarında da nişanlısıyla tatilde olduğu için önlemler gecikmiş.