Borusan Müzik Evi'nde bu hafta

cukurda-defineci-avi-540867-1.

10. yaşını kutlayan Borusan Müzik Evi, bu hafta üç önemli konsere sahne olacak. 21 Aralık Cuma akşamı Thighpaulsandra ve Massimo Pupillo’nun deneyimlerini birleştirdikleri dikkat çekici proje URUK sahnelenecek. Hemen ardından David Chalmin, yeni albümü La Terre Invisible’ı dinleyiciye sunacak. 22 Aralık Cumartesi akşamı ise dünyaca ünlü piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque kardeşler, “Minimalist Dream House” projeleriyle İstanbullu müzikseverlerle buluşacaklar.

İlki 21 Aralık Cuma akşamı sahnelenecek, Massimo Pupillo ve Thighpaulsandra tarafından oluşturulan son derece dikkat çekici bir proje olan URUK. Bu konserde ünlü İngiliz müzik grubu Coil’in en önemli albümlerinde imzası olan synthesizer sihirbazı Thighpaulsandra ve Zu’nun üyesi olarak bugüne kadar 15, toplamda ise 60’ı aşkın albüm çalışmasına imza atan basçı ve besteci Massimo Pupillo, eşsiz deneyimlerini birleştirerek dinleyicilere sunacaklar. Hemen ardından, besteci, yapımcı, ses mühendisi ve müzisyen kimliğiyle klasik müzikten avangarda uzanan oldukça geniş bir yelpazede sayısız projede imzası bulunan David Chalmin, yeni albümü La Terre Invisible ile Borusan Müzik Evi’nde olacak.

Haftanın üçüncü konseri ise Katia ve Marielle Labèque kardeşlerin müzikte minimalizmin ikonlarının yapıtlarını repertuvarına alan “Minimalist Dream House” adlı projeleri. İkili bu konserlerinde gitar virtüözleri Stefano Pilia ve David Chalmin ile birlikte dinleyiciyi; Bryce Dessner, Phillip Glass, Arvo Pärt, Max Richter ve Timo Andres’in yapıtlarını seslendirmek için postminimalist bir serüvene davet ediyor. 22 Aralık Cumartesi akşamı gerçekleşecek konser 20.30’da başlayacak.