Antalya'da boşandığı Hayriye Alkutay'ı öldürdükten sonra 2 kardeşini de yaralayan Mehmet Ayata tutuklandı.

Boşandığı Hayriye Alkutay'ı öldürüp 2 kardeşini de yaralayan şahıs tutuklandı

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde, boşandığı 30 yaşındaki Hayriye Alkutay'ı öldürdükten sonra kardeşleri Ahmet Emre Alkutay ve Murat Alkutay'ı da yaralayan Mehmet Ayata tutuklandı.

Ailesiyle yaşayan boşandığı Hayriye Alkutay'ın evine giden Mehmet Ayata, boşandığı kadın ile olaya müdahale eden kardeşleri Ahmet Emre ve Murat Alkutay'a ateş etmişti. Hayriye Alkutay olay yerinde hayatını kaybetmiş, yaralanan kardeşleri hastaneye kaldırılmıştı.

Mehmet Ayata'nın emniyetteki ilk ifadesinde, gündüz saatlerinde çocuklarını gördüğünü, akşam tekrar görmeye gittiğinde eski kayınbiraderlerinin buna izin vermemesi üzerine olayın yaşandığını ileri sürdüğü öğrenilmişti.

İki çocuk annesi ve Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hayriye Alkutay'ın, Döşemealtı Ülkü Ocakları Sosyal Medya Birim Başkanı ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi gönüllü sosyal medya destek ekibinde görevli olduğu belirtilmişti.

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Ayata'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli Mehmet Ayata, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

(AA-DHA)