Erzurum'un Yakutiye ilçesinde boşandığı Gülçin Karabıyık ile 2 kızını tabanca ile vurarak öldüren Raci Arslan, 'tahrik indirimi' uygulanarak toplamda 66 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Boşandığı kadın ve iki çocuğunu katleden erkeğe tahrik indirimi

Erzurum’da boşandığı kadın ve iki kızını öldürmekten hakkında dava açılan Raci Arslan isimli erkek için 'tahrik indirimi' uygulanarak toplamda 66 yıl hapis cezası verildi.

DHA'nın haberine göre, 6 Aralık 2020'de meydana gelen olayda, ihbarla adrese giden polis, girdikleri evde 3 kişinin tabanca ile vurulduğunu gördü. Gülçin Karabıyık (50) ile kızı Cansu Arslan'ın (17) öldüğü, Burçin Arslan'ın ise (24) yaralandığı tespit edildi. Burçin Arslan da hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Raci Arslan, sıkıştırıldığı sokakta intihara kalkışması üzerine vurularak yaralı yakaladı. Bir süre hastanede tedavi gören Raci Arslan, gözaltına alınıp, tutuklandı.

Raci Arslan hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Raci Arslan hakkında Gülçin Karabıyık'ı öldürmekten müebbet, kızları Burçin ve Cansu Arslan'ı öldürmekten ise 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

"EŞİM SİLAHA KOŞTU O ALMADAN BEN ALDIM" SAVUNMASI

Son duruşmada Raci Arslan, "Eşimden ayrılmıştım ama evlilik birliğimiz devam ediyordu. Kahvaltı sırasında evdeki kirliliği sorduğumda, eşim ve kızlarım tarafından tehdit edildim. Ellerinde bıçak ile saldırmaya başladılar. Evde silah vardı. Eşim silaha doğru koştu ama o almadan ben aldım. O anda kızlar odalarına kaçmışlardı ve ben de silahla vurdum. Kızlar da sürekli evden kaçıyorlardı. Kızlar, anneleri ile beni 2 kere zehirlemeye çalıştılar. Hayatımdan bıkmıştım. Utandığımdan bazı şeylerin üzerini kapatmaya çalışıyordum. Şerefimi beş paralık ettiler. Suçum, günahım yoktu. Sadece evin kirlenmesini söyledim. Olaydan sonra da kendimi kaybettim. Nereye gittiğimi ve ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.

Duruşmada sanığın 3 çocuğu da babalarının ifadesi doğrultusunda ifade verdi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Sanığa 'tahrik indirimi' uygulayan heyet, Raci Arslan'ı alt soyu olan kızlarını öldürmekten 48 yıla, boşandığı kadını öldürmekten ise 18 yıl hapse mahkum etti.

Toplamda 66 yıl hapis cezası alan Arslan'ın mahkeme kararı, Yargıtay'a gönderildi.