Samsun'da boşandığı kadın Emriye M.’ye sokak ortasında 5 yaşındaki kızlarının önünde şiddet uygulayan, hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'mala zarar verme' suçlamasıyla iddianame hazırlanan İbrahim Zarap'ın yargılandığı davanın yarın görülecek duruşması kısıtlama tedbirleri kapsamında 3 Haziran'a ertelendi.

Boşandığı kadını öldüresiye döven Zarap'ın duruşması ‘kısıtlama tedbirleri’ nedeniyle ertelendi

Samsun’da Emriye M.’ye sokak ortasında şiddet uygulayan İbrahim Zarap adlı erkeğin yargılanacağı davanın duruşması, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelendi.

Tutuklu bulunan Zarap, hakkında hazırlanan 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'mala zarar verme' suçlarından 18 yıla kadar hapsi istenen iddianameyle 12 Nisan'da hakim karşısına çıkmıştı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, 11 Mayıs tarihine ertelenmişti.

Ancak Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu (HSK) tarafından, Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında mahkemelerin ve adliyelerin çalışmasına ilişkin bir dizi karar alındı.

Tutukluluk hali gibi özel durumlar dışında, görülmesinde ‘ivedilik arz etmeyen’ duruşmalar ertelendi. DHA'nın aktardığına göre bu kararla birlikte 11 Mayıs'ta yeniden hakim karşısına çıkması beklenen Zarap'ın duruşması da 3 Haziran'a ertelendi. Mahkeme, Zarap'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 6 Mart'ta Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene önce boşandığı Emriye M. ile ilçe meydanında buluştu.

Zarap, bir anda Emriye M.’ye saldırdı. İbrahim Zarap'ın, yere yığılan kadını dövdüğü anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Yüzüne ve başına aldığı darbeler nedeniyle tanınmaz hale gelen genç kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, İbrahim Zarap polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emriye M., hastanede süren 5 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Zarap, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.