Boşandığı Cansu Sezer ve 3 yaşındaki oğlu Selim Ali Tekler'i katleden Burak Tekler, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Boşandığı kadını ve 3 yaşındaki oğlunu katleden Burak Tekler'e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde boşandığı kadını ve 3 yaşındaki çocuğunu katleden Burak Tekler’e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına Burak Tekler, taraf avukatları ve maktulün yakınları katıldı.

Maktul Cansu Sezer'in annesi Bahriye Sezer, duruşma salonuna kızı ve torununun fotoğrafını taşıyarak geldi.

Duruşmada Tekler’in boşandığı Cansu Sezer’e 10'u öldürücü 12 bıçak darbesi ve oğluna 7'si öldürücü 13 bıçak darbesinde bulunduğu belirtildi.

bosandigi-kadini-ve-3-yasindaki-oglunu-katleden-burak-tekler-e-2-kez-agirlastirilmis-muebbet-1109053-1.

İNDİRİM UYGULANMADI

Maktulün avukatı ile davaya dahil Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü vekili, Tekler’e indirim uygulanmamasını ve en üst sınırdan ceza verilmesini istedi. Tekler’in avukatı ise tahliye talebinde bulundu. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Burak Tekler’e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Karar sonrası adliye önünde açıklama yapan maktulün avukatı Uğur Yüksel, hiçbir indirim olmadan ceza verilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Yüksel, bu kararın başka olayların önlenmesi için örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün de kararın memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, benzer olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Çiftlikönü Mahallesi'nde 17 Haziran 2022'de Burak Tekler, bir hafta önce boşandığı Cansu Sezer ile 3 yaşındaki oğlu Selim Ali Tekler'i öldürmüştü. Daha sonra karakola giderek teslim olan Tekler, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

(AA)