İstanbul'un Şişli ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu Şilan Topal'ı kaçırdığı için yargılandığı davada tahliye edildikten sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan Mithat Topal gözaltına alındı. Topal, itiraz üzerine yeniden tutuklandı.

Boşanma aşamasında olduğu kadını kaçırmıştı: Mithat Topal tepkiler üzerine tekrar tutuklandı

Şişli'de boşanma aşamasında olduğu Şilan Topal'ı kaçıran ve yargılandığı davada tahliye edilen Mithat Topal, itiraz üzerine yeniden tutuklandı. Mithat Topal'ın tahliye kararı sosyal medyada tepki çekmişti.

Şişli'de, Şilan Topal'ı 8 Eylül 2021 tarihinde zorla kaçıran Mithat Topal ile ona yardım ettiği öne sürülen Maksut Yıldız, Gaziosmanpaşa 10. Asliye Ceza Mahkemesince yargılandıkları davada tahliye edildi. Tahliye kararının ardından İstanbul 13. Aile Ceza Mahkemesi, tahliye edilen Topal'a 3 ay süreyle elektronik kelepçe takılmasına karar verdi. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şilan Topal'ın avukatı, bir üst mahkemeye dilekçe sunarak tahliye kararına itiraz etti. İtirazı kabul eden mahkeme, Topal hakkında yakalama kararı çıkardı.

Mithat Topal, karar sonrasında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Geceyi emniyette geçiren Topal, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Adliyede tutuklama kararı okunan Topal, yeniden tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve olayın gerçekleştiği yer nedeniyle Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Mithat Topal'ın boşanma aşamasında olduğu Şilan Topal'ın ailesiyle yaşadığı Şişli'deki adresine gittiği, zorla taksiye bindirdiği kadının hafif şekilde yaralandığı, araç içinde de diğer sanıklar Maksut Yıldız ve Rahim Maral'ın olduğu belirtildi.

Topal'ın, kadını ilk olarak Tarlabaşı civarında bir eve, sonrasında da Gaziosmanpaşa'da bir adrese götürdüğü bilgisine yer verilen iddianamede, Şilan Topal'ın zorla tutulduğu aktarıldı.

İddianamede, üç kişinin "birden fazla kişiyle cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan dörder yıldan on dörder yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

AA-İHA