Ümran K.'ye 6 yıldır şiddet uygulayan ve Ümran K.’nin kaldığı eve ateş etmesinin ardından cezaevine giren Ali Göksel K. serbest bırakıldı. Boşanmak istediği erkek tarafından 6 yıldır şiddet gördüğünü ve bıçaklandığını belirten Ümran K., “Başvurmadığım kapı kalmadı, ölmek istemiyorum” dedi

Boşanmak istediği erkek cezaevinden çıkan kadın: Ölmek istemiyorum!

DENİZLİ’nin Serinhisar ilçesinde yaşayan Ümran K., boşanma davası açtığı Ali Göksel K. tarafından , 6 yıldır şiddet gördüğünü, bıçaklandığını, 18 kez koruma kararı aldırmasına rağmen Ali Göksel K’nin sürekli kapısına tüfekle geldiğini belirterek, “Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum. Kapıya tüfekle ateş edip, kırdığı için cezaevine girdi, sonrasında tahliye oldu. Beni öldürmesi ve çocuklarıma zarar vermesinden korkuyorum” dedi.

7 ay 15 gün gibi komik bir ceza aldı

Başvurmadığı kurum kalmadığını, çaresiz olduğunu, öldürülmekten korktuğunu söyleyen Ümran K., “6 yıldır şiddet görüyorum. Bunun içinde bıçakla yaralama da mevcut. Bununla ilgili darp raporlarımı aldım. Gerekli delilleri mahkemeye sunduğumda, 7 ay 15 gün gibi komik bir ceza aldı. Koruma kararım olmasına rağmen defalarca kez annemin evine de geldi. 3 ay önce ise pompalı tüfekle ateş ederek kapımızı kırdı gitti. Şikayet ettik ve sonrasında tutuklandı. Son olarak mahkemede, iyi hali gerekçe gösterilerek adli denetimli serbest bırakıldı” dedi.

Çocuklarımın da can güvenliği yok

Sürekli kadın cinayetleri yaşandığını belirten Ümran K. sözlerini şu şekilde tamamladı: Çocuklarımın da can güvenliği yok. Bu yaşadıklarımdan dolayı adalete güvenmesem de maalesef tek sığınacağım yer, adliye kaldı. Ben ölmek istemiyorum. Ne zaman gelip beni öldürecek diye beklemek istemiyorum.”